Girls beware!

Type:album
Format:CD
Performer(s):De Portables
Label(s):(K-RAA-K)³
Label code:K039
Release date:14.11.2003
Present in Music centreja
Genre(s):Rock / Alternative
Language:English

Track-Info

1.Flash (foreplay)
2.How it feels
3.Hawaii
4.Bert tres emo
5.The Riddesonofa
6.Flash (halfway)
7.Anal intruder
8.Beauty and the beat
9.Attack of the drones
10.Happy with the way things are
11.Flash (replay)

Pressinfo

RifRaf :
"Een bescheiden juweeltje, vol poppy pareltjes. Elf nummers lang worden we getrakteerd op subtiele, dan weer zweverige, dan weer zeer catchy popsongs die niet zouden misstaan in het repertoire van pakweg Hood of The Notwist."
(Natalie Honraet, RifRaf, december 2003, p.10)

Oor :
"Girls Beware! is een griezelig knappe plaat - rijk aan ideeën, invalshoeken, melodieën, technische hoogstandjes, sfeer, eenvoud, emotie en kleuren. Hoorde u eerder deze eeuw een band die al het goede van Tortoise, Pink Floyd, Can, The Notwist, Boards of Canada en Pinback in zich herbergt ?"
(Willem Jongelen, Oor, 10-01-2004, p.56)

De Morgen :
"De warme, dromerige melodieën van De Portables getuigen van een imposante ideeënrijkdom en vertonen verwantschap met het werk van Pinback, Robert Wyatt, Papa M en Joy Division" (...) "Tracks als 'How It Feels', 'Flash' of 'Anal Intruder' vertonen zoveel sporen van genialiteit dat we Girls Beware! zelfs voor export zouden aanbevelen."
(Dirk Steenhaut, De Morgen, 20-01-2004)

Humo :
"Radio 1-programma ’Cucamonga’ riep de De Portables onlangs uit tot ‘één van de best bewaarde geheimen van de Belgische rock’. Ze hadden overschot van gelijk: wie onder de douche geregeld een eindje meefluit met vroege Pink Floyd of Duitse krautrock, folktronica van Four Tet, post-rock van Tristeza of Tortoise, of zelfs The Notwist, kan ‘Girls Beware!’ niet links laten liggen. Voor de slechte verstaanders: De Portables zijn bijzonder hot. Hou de komende maanden uw vriendin in de gaten."
(hs, humo, 13-12-2003)