Speak

Type:album
Format:CD
Performer(s):Monsoon
Label(s):Depot214
Label code:d214/MON-02
Release date:16.04.2004
Present in Music centreja
Genre(s):Rock / Alternative
Language:English

Track-Info

1.Afterglow
2.Furious
3.Fallen Scars (Speak to Me)
4.Harder
5.Good Damn Day
6.Calm Down
7.Six Feet Under
8.I Had a Dream
9.Leonely Ride
10.Joya
11.Junkie Superstar
12.No Slave to Idolize

Pressinfo

Humo :
"Deze plaat is een meesterwerk (...) Zangeres Delphine Gardin is de pivot van Monsoon : nu eens mept ze ons als een helleveeg murw, dan weer klinkt ze als een troostende moeder of zet ze haar tanden in een langoureuze torch song (...) Speak is even verslavend als heroïne. Kom niet klagen dat we u niet gewaarschuwd hebben"
(CV, Humo, 27-04-2004)

RifRaf :
"Deze madam klinkt soms als een lieftallige nimf ('Good Damn Day') maar er schuilt ook iets ondeugends in haar stem. Luister naar 'Speak to me'. Gardin kan ook als een onvoorstelbaar secreet tekeer gaan zoals op 'Calm Down'.(...)'Speak rocks occasionally en klinkt op sommige momenten lekker grauw. Monsoon zweert vooral bij sferische poppy muziek (...)"
(kc, RifRaf, juni 2004, p.50)

"In de wereld van Monsoon tornen donkere, afgekloven bluesgitaren op tegen een afwisselend majestueuze en schrapende viool, jazzy blazers en inventieve toetsenpartijen, maar de grote troef van de band blijft de charismatische zangeres Delphine Gardin. Het ene moment waan je je in het gezelschap van een schikgodin die met een bijl je schedel dreigt te klieven, het andere van een troostende madonna die je beschermt tegen boze geesten."
Dirk Steenhaut, De Morgen, p.21 (09.07.2004)