Any minute now

Type:album
Format:CD
Performer(s):Soulwax
Label(s):PIAS Belgium
Label code:PIASB060CD
Release date:23.08.2004
Present in Music centreja
Genre(s):Rock / Alternative
Language:English

Track-Info

1.E Talking
2.Any Minute Now
3.Please... Don't Be Yourself
4.Compute
5.Krack
6.Slowdance
7.A Ballad to Forget
8.Accidents and Compliments
9.NY Excuse
10.Miserable Girl
11.YYY/ NNN
12.The Truth Is So Boring
13.Dance 2 Slow

Pressinfo

Knack :
"Ze blijven hun schizofrene zelf, kickend op dance én alternatieve rock. Met producer Flood (Smashing Pumpkins, U2) bouwden ze een muur van kervend geweld die niettemin zonnige harmonieën en vleugjes glamrock (de Bowie van Scary Monsters ) toelaat. ***"
(Peter Van Dyck, Knack, 18-08-2004)

De Morgen :
"'E Talking' en het titelnummer schurken zich luidruchtig tegen de perfectie aan. De scheurende bas in 'E Talking' klinkt alsof Nine Inch Nails zich vastbeet in 'New Year's Day' van U2 en laat je net als die song evenmin los. Eenzelfde industrialtoets kom je in enkele songs tegen. (...) Op deze plaat tonen de broers Dewaele zich beoefenaars van het schoonschrift, zelfs als ze kliederen met de inktpot. (...) 'A Ballad To Forget' is het logische vervolg op 'When Logics Die' maar nog emotioneler gebracht, of 'Accidents and Compliments', dat met de seconde wijdser klinkt en epische allures vertoont. Die laatste song alleen al tilt de plaat naar een hoger niveau."
(Gunter Van Assche, De Morgen, 20-08-2004, p.21)

Oor :
"Titelsong Any Minute Now is loeihard, is toch op en top Soulwax, maar piept, knort en jankt dat het een lieve lust is. (...) Sommige refreinen verraden wederom dat de broertjes diep in hun hart gewoon echte popjongens zijn. Met oor voor pakkende refreinn, maar ook oog voor de hype van het moment, en het vermogen het eigen ding daar bovenuit te tillen. (...) Any Minute Now steekt met kop en schouders boven de concurrenten uit."
(Willem Jongeneelen, Oor, 21-08-2004, p.52)

De Standaard :
"De liedjes klinken als opgefokte composities van Depêche Mode en Nine Inch Nails, met een fenomenaal sonisch palet waaruit gretig wordt geplukt. Het titelnummer is door stuiptrekkende elektronica afgebakende stonerrock, ,,Slowdance'' is overspannen dancepop met een chaotische saxpartij, ,,KracK'' klinkt als aan XTC verslingerde punk en ,,NY Excuse'' is de hallucinantste dancetrack van 2004."
(Sasha Van der Speeten, De Standaard, 21-08-2004, p.11)

RifRaf :
"Rest ons alleen te besluiten dat Soulwax ontegensprekelijk een Soulwax-plaat heeft gemaakt. Een héééle straffe op de koop toe."
(Sofie Pype, RifRaf, september 2004, p.5)