Hoppin' around

Type:album
Format:CD
Performer(s):High Voltage
Label(s):De Werf
Label code:W.E.R.F. 044
Release date:11.2004
Present in Music centreja
Genre(s):Jazz
Language:Instrumental

Track-Info

1.Diem ha
2.Loose ends
3.Four or five
4.The queen of Palonia
5.Bells 'n' brass
6.Oban blues
7.Waiting
8.Fitzrovia
9.Hoppin' around

Pressinfo

(...) "De negen eigen composities zitten goed in elkaar, de band is hecht en de blazers klinken vaak heerlijk. Dieter Limbourg scheurt er op zijn tenorsax vandoor, ook trompettist Nico Schepers kent zijn klassieken en speelt een klaaglijke solo in ,,Four or Five''. Trombonist Lode Mertens neemt vlot de bochten en glijdt als een J.J Johnson door ,,Oban Blues''."
Karel Van Keymeulen, De Standaard, p.12 (29.01.2005)

(...) "Negen eigen composities lang serveert het sextet ferme post-bop die nadrukkelijk verwijst naar de hoogdagen van het Blue Note-label. Composities als Diem Ha , Four or Five en Hoppin' Around swingen als een stel vrouwenheupen, zijn strak gearrangeerd en bieden ruimte zat voor de solisten." (***)
Bart Cornand, Focus Knack p.86 (12.01.2005)

"Vakmanschap hebben ze genoeg, deze jongens uit de omgeving van het Brussels Jazz Orchestra. Op hun debuut, 'Hoppin' around', spelen ze als een big band in miniatuur: strakke organisatie, keurige thema's, gestroomlijnde arrangementen - en wat een verzorgde toonvorming. De negen composities, allemaal eigen werk, lijken zo uit het boekje te komen. Wat het sextet echter mist, is een gezond gebrek aan respect, hier en daar een dwars accent."
Rob Leurentop, De Tijd, p.14 (15.01.2005)