2003 - 2007 (Part one)

Type:album
Format:CD
Performer(s):Rudy Trouvé Septet
Label(s):Heavenhotel
Label code:HH0705
Distributor:Lowlands
Release date:05.11.2007
Present in Music centreja
Genre(s):Rock / Alternative
Language:English, French

Track-Info

1.Blondie
2.Till the next time around
3.Fall down
4.The end of a sweltering day
5.A stroke of grey hair
6.A play
7.Here it comes now
8.Theme from the narrow gate
9.Zum Zé
10.Hallway scene from landscape with a corpse
11.One day our house will become so heavy that it will sink into the earth
12.Sounds like Portuguese
13.Un, deux, trois, soleil
14.Matchhead
15.Carsong
16.The sound of a quiet summer evening
17.The family's revenge
18.Three blocks away
19.Blue eye
20.Moody and depri
21.Target is approaching (40)
22.Instant pleasure
23.Si on doit
24.Final theme from landscape with a corpse
25.Blondie (Full mix)

Pressinfo

"De nieuwe cd '2003-2007 Part one' is net als de voorganger '2002-2003' een heerlijk eclectische mix van liedjes en instrumentals, 'somewhere between fear and easy listening' om de hoesteksten te citeren. Trouvés uiterst beperkte maar zeer herkenbare stem, die dreigt tijdens de parlando's maar ontroert tijdens de schuchtere melodieën, is de maïzena van dienst. Trouvé is goed in het bewonderen zonder te kopiëren, en dus horen we Stereolab à la française, of Lou Barlow in een rustige bui, terwijl 'Here it comes now' en 'One day our house will become so heavy that it will sink into the earth' zich genoeglijk in de schaduw van The Velvet Underground nestelen."
Humo 3509, p.229 (04.12.2007)

"De tracks zijn grofweg in te delen in vier categorieën: ingetogen songs van Trouvé min of meer solo, groepssongs waarbij zijn Septet (met véél gasten) soms zowaar een knap ingespeeld bandje lijkt, experimentele instrumentale nummers en een heleboel rare korte dingetjes daar tussendoor." (...) "Opvallend is vooral dat Trouvé beter zingt (maar nog altijd zacht en recht vooruit, als een onzekere Chet Baker vóór het vensterraam) en zijn echte liedjes minder en minder saboteert. Hij zou ook wel gek zijn, omgeven door zulke fantastische muzikanten." (...) "Ingetogen en met mooie (geleende) zinnetjes als "I'm always touched by your presence dear" (in de ode aan Blondie) is Trouvé op zijn best, maar ook als poppy en/of jazzy versie van Prima Donkey en met Franse woorden van Gunter Nagels mag dit allegaartje er wederom best zijn."
Willem Jongeneelen, Oor (01.12.2007)

"Trouvé heeft weer een bijzonder fraaie cd in de aanbieding. (...) Zijn Sextet/Septet is zonder meer zijn meest toegankelijke project en deze nieuwste worp, met gastoptredens van o.a. Mauro en Tom Pintens, kan met wat goede wil zelfs doorgaan voor een heuse popplaat. Vooral de pedante lui met kekke designbrillen die Trouvé al eens verslijten voor een highbrow alternativo die zweert bij Captain Beefheart en The Knitting Factory, kunnen we deze succulente verzameling prachtsongs vol heerlijke gitaarmelodieën, bossaritmes, warme blazers en subtiele elektronica van harte aanbevelen."
Vincent Byloo, Focus Knack, p.85 (14.11.2007)