Elf shot lame witch

Type:album
Format:CD
Performer(s):The Germans
Label(s):eigen beheer
Label code:GERM001
Distributor:Bang! Music
Release date:17.03.2008
Present in Music centreja
Genre(s):Rock / Alternative
Language:English

Track-Info

1.Waiting for the band
2.Lame
3.Elf
4.Your DNA
5.Bones
6.Witch
7.Lalaliar
8.Carolife Daisy
9.Shot
10.Dog
11.1000 Years
12.Pornographic blue (Album version)

Pressinfo

"Wie zijn muziek graag simplistisch heeft, komt hier van een kale reis terug. 'Elf Shot Witch Lames' stuitert namelijk heen en weer als een knotsgekke botsbal: echte songs en stukken noise spelen heel de plaat lang haasje-over. Denk aan een onderonsje tussen Liars, Sonic Youth en Faust en u komt er wel. Het heerlijke ’Waiting For The Band’ is er meteen pal op: versterkers en gitaren worden op gang geschopt en zorgen voor 5 minuten rudimentaire poprock. (...) Met een plaat van dEUS op komst is het nog even afwachten, maar The Germans hebben misschien wel dé Belgische plaat van het jaar gemaakt."
Wannes Duponcheel, RifRaf 193, p. 19 (01.03.2008)

"Openingstrack 'Waiting for the band' laat meteen horen waar The Germans voor staan: rücksichtlose noise, gemarmerd met zijden melodieën. En dan zwijgen we over de briljant georchestreerde chaos die als coda dient. (...) Voor het overige kunnen we alleen maar stamelen: een machtig, machtig, machtig plaatje."
cv, Humo 3524 (18.03.2008)

"Elf Shot Lame Witch is een triomf. The Germans beheersen het spel van aantrekken en afstoten perfect. Woeste gitaarorkanen en botte rockgrooves vol gepiep en geknars wisselen elkaar af met introverte, ruwe akoestische songs die doen denken aan The Velvet Underground. (...) Millionaire ligt op apegapen, Goose zit in de studio, dus The Germans kunnen zich even de gevaarlijkste rockgroep van België noemen."
Sasha Vander Speeten, De Standaard (18.03.2008)

"The Germans koppelen nerveuze, overstuurde rockriffs en furieuze schreeuwzang aan kraut- en noise-invloeden: ze schuwen de dissonantie niet en huldigen dezelfde Sturm und Drang als de Pixies of Liars. Verwacht geen rechtlijnigheid, het kwartet grossiert in onverwachte tempowisselingen. 'Lame', 'Your DNA' en 'Shot' zijn moordende uppercuts, terwijl 'Dog' een progrockkleedje draagt en 'Bones' en het Velvetsachtige 'Carolife Daisy' voor fijne rustpunten zorgen."
Dirk Steenhaut, De Morgen, p.6 (26.03.2008)

"Op Elf Shot Lame Witch hossen ze fluks van overstuurde krautrock ( Lama) over geile punkrock ( Your DNA) naar breed uitwaaierende progrock ( Dog), tussendoor doodleuk temporiserend met een deraillerende ballad ( Bones) of een instrumental vol achterwaarts afgespeelde gitaarloops ( Elf). The Germans mogen dan wel uit de Vlaanders komen, ze zijn het aan hun groepsnaam verplicht om spoedig buiten de gouwgrenzen te treden. Hup!"
V.B., Focus Knack, p. 8 (26.03.2008)