Best of Allez Allez

Type:best of
Format:CD
Performer(s):Allez allez
Label(s):Eskimo Recordings
Label code:541416502238
Distributor:N.E.W.S.
Release date:19.05.2008
Present in Music centreja
Genre(s):soul & funk, pop, Dance & Electronica
Language:English

Track-Info

1.African Queen
2.Allez Allez
3.She's stirring up
4.Marathon dance
5.Turn up the meter
6.Valley of the Kings
7.Wrap your legs (around your head)
8.Flesh and blood
9.African Queen (Quiet Village dub)
10.Allez Allez (Aeroplane remix)
11.She's stirring up (An Optimo (Escapio) Drum Attack mix)
12.Allez Allez (Lindstrom & Prins Thomas remix)

Pressinfo

(...) "de Belgische band die ruim een kwarteeuw geleden al Afrikaanse invloeden in de moderne muziek introduceerde. Allez Allez was ontegesprekelijk een newwavegroep, maar wel een die goed naar Talking Heads had geluisterd en aan de hand van Afrikaanse ritmes, vette bassen en funky gitaren ongemeen dansbare clubhits in elkaar draaide...
Best of Allez Allez bestaat uit een vinylplaat met hun grootste hits - van het aan Grace Jones opgedragen African Queen tot het spastische aerobicsnummer Wrap Your Legs (Around Your Head) - en een cd met dezelfde tracklist, aangevuld met remixes van klinkende namen als Aeroplane en Lindstrøm & Prince Thomas."
Focus Knack, V.B., p.85 (28.05.2007)

"Eindelijk: een carrièreoverzichtje van de Belgische postpunkband Allez Allez die moeiteloos Afrikaanse invloeden versmolt met rinkelende blanke funk à la The Slits en Talking Heads. Als extraatje krijg je er fraaie remixen bovenop van Quiet Village (aka Radio Slave), Optimo (Espacio), Aeroplane en Lindstrom & Prins Thomas."
Rifraf, Svs, p.32 (01.06.2008)

"De nu verschenen Best Of laat horen dat de ijzersterke singels African Queen (een ode aan Grase Jones), Allez Allez en het vlotte She's Stirring Up nog altijd relevant klinken, maar dat die songs er duidelijk bovenuit staken. Het is niet toevallig dat juist die tracks op deze verzamelaar van uiteenlopende remixen zijn voorzien."
Oor, Willem Jongeneelen, p. 198 (01.07.2008)