Everybody knows it's gonna happen only not tonight

Type:album
Format:CD
Performer(s):The Go Find
Label(s):Morr Music
Label code:MM096
Release date:05.02.2010
Present in Music centreja
Genre(s):Rock / Alternative, pop
Language:English

Track-Info

1.Everybody knows it's gonna happen only not tonight
2.Love will break us up
3.It's automatic
4.Neighbourhood
5.One hundred percent
6.Stay
7.Lottery man
8.Cherry pie
9.Running mates
10.Just a common love
11.Heart of gold

Pressinfo

"Twee platen geleden klonk The Go Find nog als indietronica à la The Notwist - lang niet slecht, en zelfs goed genoeg voor een deal met het legendarische platenlabel Morr Music en een stek op een soundtrack van The OC - maar heden neigt het project van Dieter Sermeus weer erg naar Orange Black. Dat wil zeggen: dromerige indiepop genre Pavement en Big Star, maar dan ondergedompeld in de warme gloed van Air. Trouwens, platen waarop Lies Lorquet van Mintzkov de backings verzorgt, zijn altijd goed." (***)
Vincent Byloo, Focus Knack, p.37 (03.02.2010)

(...) "zijn nieuwe cd is een warme fleecedeken voor de ziel, een tochthond waarmee wij de ijskoude wind van het alledaagse nog láng buiten zullen houden." (***)
Kristof Tilkin, Humo #3624, p.165 (16.02.2010)

"Het is een collectie ragfijne, prachtig gearrangeerde popsongs die bij elke beluistering nieuwe details prijsgeven. Onder de warme akoestische gitaren, de behoedzame drums en de sierlijke synths borrelt een ragfijn stroompje elektronica. Soms wordt de weemoedige zang van Dieter Sermeus gecounterd door speelse, kitscherige synthpartijen, alsof Phoenix, The Lemonheads en The Notwist onder één hoedje spelen. Trendsettend is anders, maar wie maalt daarom als de liedjes zo goed zijn?"
Sasha Van der Speeten, De Standaard, p.46 (13.02.2010)

"In een rechtvaardige wereld was The Go Find een topband. Indien niet in het buitenland, dan toch op zijn minst in eigen land."
Karel Degraeve, Focus Knack, p.24 (17.03.2010)

"Waar de droompop van The Go Find vroeger zat te wachten tot een toevallige passant de songs een warm onderkomen verschafte, is ‘Everyone Knows It’s Gonna Happen Only Not Tonight’ meer up-tempo zonder daarbij iets van zijn gereserveerde charme te verliezen. De titeltrack (de voorbije weken beschikbaar als legale download) illustreert dat perfect: wat begint als een simpele, elegante popsong groeit voor je het beseft uit tot een overrompelend spelletje hide-and-seek tussen gloedvolle bassen, spaarzame elektronica, akoestisch gitaarwerk en verrassend intieme blazers. ‘Running Mates’ en ‘Neighbourhood’ sprankelen dan weer als 7-Up in een rietje en nestelen zich comfortabel rond de warme stem van Dieter Sermeus. Maar het is ‘One Hundred Percent’ dat nog het meest in het oog springt. Sermeus geeft de micro voor een groot deel uit handen aan opkomend talent Karolien Van Ransbeeck (Few Bits) en die tekent voor het intiemste moment van de plaat. Onze kop eraf als er dit jaar een band is die nog zo’n behaaglijk warme sound op plaat krijgt."
Robin Looyen, RifRaf #212, februari 2010, p.22