Synrise

Type:album
Format:CD
Performer(s):Goose
Label(s):!K7 Records
Label code:!K7276CD
Distributor:PIAS Belgium
Release date:15.10.2010
Present in Music centreja
Genre(s):Dance & Electronica
Language:English

Track-Info

1.Synrise
2.Can't stop me now
3.After
4.Like you
5.As good as it gets
6.Hunt
7.Words
8.Bend
9.In cars
10.Staring

Pressinfo

"Het pleit voor de Kortrijkzanen dat ze de succesformule van hun vier jaar oude debuut - moddervette synthrock met gouden melodie├źn, weet u nog - niet stuurs herhalen. Wel integendeel: met Philip Glass, Vangelis, Depeche Mode, Front 242 en sciencefictionsoundtracks als een bonte sliert van aanknopingspunten vormt Synrise een lappendeken van stijlen en sferen, waarop tegengestelden (poppy-donker, ernst-ironie, subtiliteit-bombast) vrijelijk mogen vloeken. Toch beschikt Synrise over een ruggengraat: dat geweldige livegevoel met name, waarmee Goose keer op keer het synthpeloton eraf rijdt."
Kurt Blondeel, Focus Knack, p.38 (27.10.2010)

"Ze hadden een behoudsgezind een-tweetje kunnen doen na het internationale succes van Bring it On. Maar Goose besliste om moedig voorwaarts te trekken, where synths have gone before, maar zelden heelhuids terugkwamen. Dat levert de Kortrijkzanen een gedurfd Synrise op, waar soundtrack en song elkaar midscheeps treffen." (****)
Gunther Van Assche, De Morgen, p.57 (16.10.2010)

"Synrise is inderdaad anders en bevat nog meer songstructuren en synthesizers die weggelopen lijken uit de studio van Giorgio Morodor uit de jaren zeventig." (...) "Bovendien zal menig oude (rock)fan wederom uit zijn dak kunnen gaan" (...) "Goose gaat breder, schaamt zich niet voor hun liefde voor klassieke electronische dansplaatjes en dus zijn raaklijnen te trekken naar zowel Chemical Brothers, Depeche Mode als Electronic Body Music" (...) "Het is dus even wennen, maar Goose is terug. En hoe!"
Willem Jongeneelen, Oor, p.75 (november 2010)

"Geen dreunende feestplak, maar eerder verrassend filmisch. De romantici onder jullie zouden het een Giorgio Moroder op synths noemen, maar wij houden het liever op trancy aandoende tracks, getooid in vette electro-outfits die we wel elke dag kunnen dragen. Schakerend rond poppy songstructuren verkent het viertal op deze 'Synrise' elektronische horizonten." (...) "Quasi hypnotiserend, wat het heel verleidelijk maakt om spontaan op repeat te drukken."
Koen Ceulemants, RifRaf #219, p.10 (oktober 2010)

Related Items

News:Jong geweld zegeviert op de MIA's (07.01.2011)