Debussy Claude - En blanc et en noir

Type:album
Format:CD
Composer(s),:Claude Debussy
Performer(s):Jan Michiels, Inge Spinette
Label(s):Et'cetera
Label code:4012
Distributor:Codaex
Release date:12.2007
Present in Music centreja
Stocknumber:001706
Genre(s):20ste eeuw

Track-Info

Prélude à l'après-midi d'un faune
Lindaraja
Danses
La mer
Six épigraphes antiques
En blanc et noir

Pressinfo

En blanc et Noir krijgt, net als de grisailles van Velasquez, zijn kleur en emotie door de meest subtiele pianodynamiek. Jan Michiels en Inge Spinette spelen deze werken op twee Steinway-piano's uit de late 19e eeuw.
(Muziek&Woord, nr. 322 December 2007, p. 27)

*****
De musici behandelen het instrument terecht als een instrument, d.w.z. als voertuig van een fascinerende persoonlijkheid. Het tweetal speelt zowel ritmisch geprononceerd als sfeervol, met het vermogen de piano te laten klinken als piano en als orkest en met een groot gevoel voor én de architectuur en de adem van de muziek en voor de kracht en de intimiteit. Voeg daarbij de tekst van de pianist die deze muziek snapt en zich gedraagt als een musicus die kan schrijven en niet als een toelichter die meer kenner dan artiest is....()..de beste uitvoering in jaren van deze stukken gemaakt. (Emanuel Overbeeke, Luister nr. 648 winter 2008, p. 109)

***
...il faut reconnaitre les qualités des deux pianos d'Inge Spinette et jan Michiels. La vitalité de leur jeu donne à la Suite En blanc et en noir tout le relief souhaitable. Des Six Epigraphes antiques se dégage un charme indéniable.
(Jean Roy, Le Monde de la Musique, nr. 332, p. 78 (01.06.2008)

Related Items

Organisations:Klara (radiozender)