Obrecht - Missa de Sancto Donatiano

Type:album
Format:CD
Composer(s),:Jacob Obrecht, Gregoriaans
Performer(s):Cappella Pratensis, Stratton Bull, Lieven Deroo, Wim Diepenhorst, Peter Van Heyghen
Label(s):Fineline Classics
Label code:FL 72414
Release date:07.2009
Present in Music centreja
Stocknumber:001961
Genre(s):oude muziek

Track-Info

Missa de Sancto Donatiano


Als extra is een dvd (118 minuten) van de mis in de Sint Gilliskerk in Brugge bijgevoegd. Deze dvd toont ook een uitgebreide documentaire over het ontstaan van de mis en het leven van Sint Donaas, patroonheilige van de stad Brugge. In de documentaire geven Prof. Jennifer Boxam (Professor of Music Williams College, Massachusetts USA) en Stratton Bull (Artistiek leider Capella Pratensis) uitleg.

Pressinfo

****
Deze productie bevat niet alleen een puntgave vertolking van Obrechts mis door de Cappella Pratensis onder aanvoering van Stratton Bull, compleet met antifonen en aangevuld met de melodieën waarop Obrecht de verschillende delen baseerde, op CD, maar ook een bonus-DVD waarop de reconstructie is te zien van de uitvoering zoals die destijds door Adriane en de andere kerkbezoekers zou kunnen zijn beleefd.
(René de Cocq, Luister nr. 660, zomer 2009, p. 90)

Diapason Découverte februari 2010
Les chantres de la Capella Pratensis (tous masculins désormais) et la musicologue américaine jennifer Bloxam prennent l'auditeur par la main et l'emmènent dans l'univers de cette messe créée en l'église Saint-Jacques durant le mos d'octobre 1487.
La Cappella Pratensis ne laisse rien au hasard: perfection des entrées, justesse des voix, équilibre de la texture même dans les passages les plus complexes.
(Philippe Vendrix, Diapason nr. 577 februari 2010)