Greetings & salutations

Type:album
Format:CD
Performer(s):Intergalactic Lovers
Label(s):EMI Music Belgium
Label code:50999 098128 2 6
Release date:25.03.2011
Present in Music centreja
Genre(s):Pop / Rock
Language:English

Track-Info

1.Shewolf
2.Look at those boys
3.Delay
4.Bruises
5.Soul for hire
6.Pretty baby
7.Howl
8.Fade away
9.Queen of the sighs
10.Drive
11.Like a fool

Pressinfo

"Een onevenwichtig geval. Zo stelde zangeres Lara Chedraoui zichzelf onlangs voor aan ons. Niettemin zijn wij het die op wankele benen naar haar debuut met Intergalactic Lovers luisterden. Als een ijle, licht hese meermin denk aan een versmelting van Carol van Dyk met Alela Diane lokt ze je onbarmhartig in de richting van de klippen. Maar de averij die je oploopt, heb je graag over voor dit pareltje." (...) "Intergalactic Lovers lijkt in de eerste plaat liedjes met eeuwigheidswaarde te willen schrijven. Dat lukt hen moeiteloos: deze songs hadden net zo goed tien jaar geleden of over tien jaar geschreven kunnen zijn. Bij hun gloedvolle sound werd de groep wellicht ook geholpen door Steve Rooke, die onlangs nog de backcatalogue van de Beatles onder handen nam in ruil voor een Grammy. U voelt 'm al aankomen: Greetings & Salutations verdient een eresaluut." (****)
Gunter Van Asshe, De Morgen, p.48 (26.03.2011)

"Zangeres Lara Chedraoui kwam via Togo vanuit Libanon in Antwerpen terecht. Ze trekt op dit debuut met haar vocalen een aantal organische popliedjes met een nostalgisch tintje en prima refreinen overtuigend naar zich toe. Een aantal tracks bij deze revelatie bezit zelfs hitpotentie (Delay stond al op 1 in de alternatieve lijst De Afrekening van Studio Brussel), maar plat wordt het nergens. De songs bezitten meestal een donkere ondertoon, passen op de radio perfect tussen een paar oudere wave songs of na Cat Power, maar zouden soms ook net iets meer rauwe kantjes mogen bezitten. Ze zijn er wel, de momenten dat de drummer wat harder slaat en de elektrische gitaar de akoestische even het nakijken geeft, maar het zijn slechts momenten. Ook het sfeervol opgebouwde Drive bezit spanning en tijdens de sterke opener Shewolf zou je zelfs even bang van Lara kunnen worden (‘I’ll break your spirit dear / I killed before and I do it again’), voor het overige winnen de charmante koortjes en de dromerigheid het van de weerhaakjes."
Willem Jongeneelen, Oor, p.68 (juni 2011)

"De groep die van Aalst zijn uitvalsbasis gemaakt heeft, levert met 'Greetings & Salutations' de soundtrack bij een film noir die nog gemaakt moet worden, maar waarvan we nu al de dvd besteld hebben." (...)" Van subtiele maar strakke dreiging ('Shewolf') over in reverb gedrenkte nostalgie ('Pretty Baby') tot meezingbare waanzin ('Howl'): drie keer raak." (...) "De naam Intergalactic Lovers past niet bij de muziek: hij klinkt te gimmicky, te Das Pop voor een groep die in verstilde klasse grossiert en een sound heeft die een afgebladderd woord als 'tijdloos' weer opblinkt." (***1/2)
(fvd), Humo 3681, 22 maart 2011, p. 171

"Zangeres Lara Chadraoui is gezegend met een sprekend stemgeluid dat raakvlakken heeft met PJ Harvey, Cat Power en Feist. Kerven doet ze nog niet echt en Intergalactic Lovers is geen diep in de ziel snijdende band maar wat het viertal op 'Greetings & Salutations' laat horen, is zelden minder dan zeer goede gelaagde popmuziek waar je op meedrijft. Geen oppervlakkige pop maar pop met een donker kantje. En vooral: pop die blijft hangen en radiovriendelijk is zonder de broek af te steken." (...) "complexloos fijn plaatje."
Bram Vermeersch, RifRaf #224, p. 16 (april 2011)