TBC

Type:album
Format:CD
Performer(s):Amatorski
Label(s):Munich Records, Motion Music
Label code:MRCD333
Release date:16.05.2011
Present in Music centreja
Genre(s):singersongwriter, electronica, Rock / Alternative
Language:English

Track-Info

1.Fading
2.Soldier
3.Never told
4.Peaceful
5.22 Februar
6.8 November
7.The cheapest soundtrack

Pressinfo

"het langverwachte debuut van Amatorski is om in te lijsten. De Gentse groep liet op TBC de fragiele fifties-charmes van hun hit 'Come Home' voor wat ze is, en zocht haar heil bij het elektronische tripgeluid van The XX, Portishead of James Blake. Dansen kan haast niet op deze beats, maar de kans op een trillende onderlip is aanzienlijk." (****)
Gunter Van Assche, De Morgen (14.05.2011)

"Met het verslavend mooie, ongemeen spannend onder de huid kruipende Soldier kent ook TBC een boegbeeld. Portishead met invloeden uit de dubstep? Schizofrenie omgezet in klanken. De elektronica wordt op TBC subtiel ingezet, de jazzy ritmiek is speels vernuftig en de arrangementen (veel blazers) zijn voller. Het geheel laat zich beluisteren als een trip van hi-tech naar lo-fi. Dat alles om de opnieuw mooie woorden, gezongen door de immer fragiel klinkende zangeres Inne Eysermans, op gepaste wijze kracht bij te zetten. Het geheel is niet alleen vaak sprookjesachtig mooi (wacht op de prachtige ghost track!), soms is het ook noisy, dubvol laag en zowaar ook even bombastisch tegendraads, zoals in het lange 8 November. Amatorski flirt op dit door Darren Allison (Efterklang, Belle & Sebastian) gemixte album met verstilde pop, wave en jazz en creëert er iets bijzonder fraais en kunstzinnigs van. Band met toekomst."
Willem Jongeneelen, OOR, p.72 (juni 2011)

"Een van de meest mysterieuze platen van de laatste tijd" (...) "spannend klinkt het allemaal wel. Sobere baslijnen, krakende en zoemende synths en de sinistere stemvan Inne Eysermans zettenmeteen eenmysterieus sfeertje neer, waar je een half uur later pas uit geraakt. De sfeer is die van de vroege Hooverphonic en Portishead, terwijl de handige manier waarop stiltes als effect worden gebruikt aan de dubstep van James Blake refereert. Mooie, raadselachtigemuziek die het vooral van sfeermoet hebben." (***)
Gijsbert Kamer, Volkskrant (27.05.2011)

"'Tbc' (zeven songs en één ghosttrack) combineert op fascinerende wijze het ijle van Cranes en de warmte van The Cinematic Orchestra met de triphop van Portishead en de mooie, zachte naïviteit van múm. Het geheel klinkt open en gelaagd. Op geen enkel moment heb je het gevoel dat de muziek volgepropt zit. 'Cheapest Soundtrack' is zelfs lofi ten top: het nummer klinkt zo aandoenlijk mooi als een deuntje uit een muziekdoos. Na een eerste ep bevestigt Amatorski met een a-typische zij het sterke single ('Soldier') en een uitstekende plaat die het grote publiek wellicht als een stijlbreuk zal ervaren. Echte fans gaan mee in het geslaagde, vernieuwende verhaal."
Bram Vermeersch, RifRaf #225, p11 (mei 2011)

Related Items

News:Genomineerden MIA's zijn bekend (18.11.2011)