Dans Dans

Type:album
Format:Vinyl LP
Performer(s):Dans Dans
Label(s):Bestov! vzw
Release date:20.01.2012
Present in Music centreja
Genre(s):Jazz
Language:Instrumental

Track-Info

A1.Freedom suite - Movement 2
A2.River man
A3.Waterpoort
B1.El is a sound of joy
B2.Misterioso
B3.Lanquidity

Pressinfo

"hoewel ze met een vettige, soms zelfs psychedelisch getinte aanpak de achterpoortjes van de jazz instampen, staat het trio Dans Dans voor zoveel meer. Bovendien wisten ze dat 'zoveel meer' te bereiken met zoveel minder. Een gitaar, een bas, een drum en een door het gitaarelement versterkte cassettespeler waar nu eens muziekdoosdeuntjes uitkwamen, dan weer de prekende stemmen van Blind Lemon Jefferson en Sun Ra." (****)
Pieter-Jan Symons, De Morgen, p.33 (31.01.2012)

"Het ruikt niet naar een eindexamen van een conservatorium-combo en zelfbevredigende showing-off-muziekjes van jazzcatpuristen hoor je gelukkig ook niet. Het debuutalbum van Dans Dans (een vinyl only release met bijgevoegde cd) is vooral een heel artistiek en dynamisch live on tape opgenomen werkstukje van drie rasmuzikanten die buiten de lijnen durven kleuren. Gitarist Bert Dockx (Flying Horseman), bassist Fred Jacques (Lyenn) en drummer Steven Cassiers (Dez Mona) vormen samen een superband die zich naast een zelfgeschreven compositie ook waagt aan levendige bewerkingen (psychelische jazz met een scheut blues) van werk van Sun Ra (‘El Is A Sound Of Joy’, ‘Lanquidity’), Thelonious Monk (‘Freedom Suite’), Sonny Rollins (‘Misterioso’) én Nick Drake: de Dans Dans-versie van ‘River Man’ mag naast die van Brad Mehldau staan. Goed gedaan, heren."
Bram Vermeersch, RifRaf #232, p.14 (februari 2012)

"Dans Dans, dat kunnen we u met de hand op het hart verzekeren, is het meest opwindende wat een mens dezer dagen op een Belgisch podium kan zien. Naast Dans Dans, de liveband, is er nu ook 'Dans Dans' de plaat. En daar zijn we ontzettend blij mee. De plaat is niet de instant-knock-out geworden die de liveband altijd is, maar wél een erg goeie plaat."
(sb), Gonzo Circus 108, p. 67 (maart 2012)