Forgotten clothes

Type:album
Format:CD
Performer(s):The Me In You
Label(s):Noisesome Recordings
Label code:5099932719222
Distributor:EMI Music Belgium
Release date:10.02.2012
Present in Music centreja
Genre(s):Rock / Alternative, singersongwriter
Language:English

Track-Info

1.Girl in armour
2.Plastik
3.Broken holiday
4.Seven ups & downs
5.Low battery
6.London to NY
7.All day long
8.Shark song
9.Hands unfolded
10.Sober

Pressinfo

"Een warm rootsgevoel dat tot diep in de sixties reikt, een onfeilbaar popinstinct en steengoede muzikanten." (...) "Wie zich vastbijt in dit debuut zal door het spelplezier en metier toch langzaam overhellen naar de positieve kritiek. En die veel te radiovriendelijke touch? Tja, waarom zou dit soort popbands zijn songs saboteren met moeilijkdoenerij? Wedden dat u straks elk nummer meeneuriet?" (***)
Sasha Van der Speeten, De Standaard, p.c24 (11.02.2012)

(...) "met 'Forgotten Clothes' heeft de groep uit het Hageland (..) een debuut uit dat uw aandacht verdient. Tenminste: als u oren hebt naar breekbare fluisterliedjes en de schoonheidsfouten door de vingers kunt zien. 'Forgotten Clothes' kreunt namelijk onder een overdosis tristesse, en bedient zich hier en daar van trucs die we al een paar keer eerder gehoord hebben. Maar daaronder klopt een bloedend pophart en gloort bakken talent." (***)
Frederick Vandromme, Humo 3729, p.159

'het debuut van The Me In You is er niet een dat hoog op de daken om aandacht staat te schreeuwen. In plaats daarvan houdt dit vijftal uit het Hageland het op intimistische folkpop waar echo's van zowel The Byrds, Bon Iver als Nick Drake in doorschemeren. De single 'Girl In Armour' klonk al veelbelovend, en dit bloedmooie debuut houdt dat niveau moeiteloos aan. Een nieuwe Belgische groep die gewoon zichzelf wil zijn."
Bart Steenhaut, De Morgen/DM Magazine, p.51 (04.02.2012)

"Het vijfkoppige, Hagelandse The Me In You brengt met debuutalbum ‘Forgotten Clothes’ tien folkpopnummers die overgoten worden door een sfeer van gebroken harten en koude winterochtenden. De albumhoes spreekt dan ook voor zich. Teksten die eeuwig blijven nazinderen, verkeren in een muzikale sfeer die knipoogt naar Bon Iver en Nick Drake. Af en toe onderbreekt een folky deuntje zoals ’From London To NY’ de zachte gitaren. Het album ademt vooral rust uit, die wordt versterkt door soms ietwat tragere riffs. Met single ’The Girl In Armour’ kende The Me in You trouwens veel succes in De Afrekening. Melancholie overheerst in ‘Forgotten Clothes’ en ‘Hands Unfolded’ raakt je op het diepste punt - het mooiste nummer van het album. Waarschijnlijk één van de meest fragiele Belgische albums dit jaar."
(ne), RifRaf #233, p.26 (maart 2012)