Seven song E.P.

Type:EP
Format:CD
Performer(s):Head full of flames
Label(s):Munich Records
Release date:26.02.2012
Present in Music centreja
Genre(s):Pop / Rock
Language:English

Track-Info

1.Five times
2.Wide lines
3.Old road
4.Ukelele song
5.Neon light
6.Red eye
7.Summer

Pressinfo

"Toegegeven: de titel van dit eerste ep'tje had beter gekund, maar zowel de hoes als de muziek maken veel goed. Head Full of Flames is een Belgisch gezelschap rond singer-songwriters Sim Van Thienen en Jan Evenepoel, twee klassiek geschoolde gitaristen die een voorliefde koesteren voor introverte, in melancholie gewikkelde luisterpop. De toonzetting is subtiel, en de klankkleur wordt ingevuld met banjo, ukelele, trompet en piano. Het resultaat? Herfstige lofi die al gauw verslavingsverschijnselen oproept. Een ontdekking."
Bart Steenhaut, De Morgen/DM Magazine, p.51 (03.03.2012)

"Op de debuut-ep van het Leuvense Head Full Of Flames regeren gewijde stilte en deemoedige sereniteit: zangers-gitaristen Sim Van Thienen en Jan Evenepoel zijn beiden dan wel klassiek geschoold, ze voelen niet de aandrang daar de luisteraar mee om de oren te slaan. Of, al was het maar omdat ze dat kúnnen, deze zeven glinsterende tokkelliedjes van hun breed uitdijende eenvoud te beroven. Elliott Smith - aan wiens song Roman Candle de groepsnaam werd ontleend - is niet langer aanknopingspunt numero uno : in Ukulele Song vang je echo's van Simon & Garfunkel op, die elektrische opstoot in Neon Light is een gril van Neil Young waardig, en als er zich in dit indiefolksegment een banjo roert (Old Road) willen gedachten al eens naar Sufjan Stevens uitvliegen. Verdomd mooi." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, p.45 (14.03.2012)

(...) "Head Full of Flames, een Vlaams-Brabants viertal dat al een tijdje aan de weg timmert, doet de bladeren spontaan van de bomen vallen en je verlangen naar een regenachtige zondagmiddag. Op hun zeer geslaagde debuut-ep tonen ze dat ze gerust kunnen meespelen met de grotere jongens. Een vleugje melancholie, dat door een veelheid aan instrumenten (banjo, lap-steel, trompet,...), ook een rijke onderlaag krijgt. En af en toe eens durft te schuren."
(rw), Metro, p.15 (28.02.2012)

"Het Leuvense viertal Head Full Of Flames verleidt met een hoes die ergens gelijkenissen vertoont met ‘Imagine Mountains’ van Oscar & The Wolf en bevestigt met ‘Seven Song Ep’ dat de tweede plaats op de Vlaams-Brabantse muziekwedstrijd Rockvonk volledig terecht was in 2009. Lofi indiemuziekjes met een warme gloed en zachte stemmen, gehuld in mooie melancholie: (bvm) houdt ervan en wenst de band een mooie toekomst toe in de playlisten van Duyster en Radio 1. Geslaagde arrangementen (banjo, ukulele, lapsteel, piano, trompet...) en dito debuut-ep."
Bram Vermeersch, RifRaf #233, p.24 (maart 2012)