The ordinary life of Marco Z

Type:album
Format:CD
Performer(s):Marco Z
Label(s):Universal Music Belgium, ARS Entertainment
Label code:3702674
Release date:05.2012
Present in Music centreja
Genre(s):Pop / Rock
Language:English

Track-Info

1.I'm a bird
2.Delivery failed
3.Endlessly be together
4.The ordinary life of nine to five
5.Marketing song
6.Pogo
7.Little bit of me
8.Just like Annie
9.When we're online
10.21st Century punkrocker
11.This ain't the town
12.Nothing there in my heart
13.Bringing back the love

Pressinfo

"Z grossiert in sprankelende zomerpop met intelligente teksten, maar bewaart genoeg rauwe kantjes om ook bij de meerwaardezoeker in de smaak te vallen. Met voorsprong een van de beste Belgische platen van de laatste jaren."
Bart Steenhaut, De Morgen/DM Magazine, 02.06.2012, p.49

"We kennen de Limburgse Marco Zanetton al van toen hij nog bij Superbox speelde. Na jarenlange stilte en enkele minder geslaagde projecten is Marco weer helemaal terug met ‘The Ordinary Life Of Marco Z’. Hij scoorde al een hit met de song ‘I’m A Bird’, maar dat is lang niet het beste nummer op de plaat. Marco Z bewijst dat hij ook ernstig kan zijn: in ‘The Ordinary Life Of Nine To Five’ zingt hij op een bluesachtige manier over zijn eigen simpele en eenvoudige leven. Maar het kan ook iets meer op tempo zoals in ‘Marketing Song’. De sound van deze track doet zelfs een beetje aan Eels denken, en dat is een mooi compliment. Ik denk dat we kunnen stellen dat Marco Z het met dit eenvoudige, maar oprechte album de perfecte comeback maakt. To be continued!"
(jv), RifRaf #236, juni 2012, p.17

"De altijd meteen goed in het gehoor liggende songs met koortjes, meezingrefreinen en teksten over het leven van een dromer die zijn brein op het internet te koop aanbood, hebben zowel iets eigenwijs als gemakkelijks. Niemand kan zich er een buil aan vallen. Hij bivakkeert muzikaal ergens tussen Jonathan Richman en Jack Johnson in. Het album wordt beter naar het einde toe. Daar horen we in 21st Century Punkrocker en This Ain't The Town ook weer iets van de Evan Dando in hem terug. Pas op, als Giel Beelen dit ontdekt, zou Z ook zomaar in Nederland plots heel groot kunnen worden."
Willem Jongeneelen, OOR 9, oktober 2012, p. 89