Control control control

Type:album
Format:CD
Performer(s):Goose
Label(s):Safari Records
Label code:060253717370
Distributor:Universal Music Belgium
Release date:12.10.2012
Present in Music centreja
Genre(s):Dance & Electronica, Rock / Alternative
Language:English

Track-Info

1.Control
2.Real
3.United
4.Lucifer
5.Your ways
6.Modern times
7.Come on strong
8.Fatal
9.Right in the game
10.Rise and fall

Pressinfo

"Fijnzinnig zijn hun stofzuiger- en sirenensynths al nooit geweest, maar op Control (x3) doen de vier er nog een klets onvervalste rockgitaren en een paar honderd gram stampgrooves bovenop. Gevolg: een zwaarder, knallender decor. Daarin de gebruikelijke crescendo's voor het livepubliek straks ( Real , United ) en de zwarte new-wavesferen ( Lucifer , Fatal ). Alsook wat surprises - what about het deels gerapte Right in the Game , qua stootkracht de gelijke van vroegere Red Hot Chili Peppers." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 10.10.2012, p.45

"Producer Paul Stacey [..] focuste zich duidelijk op de rauwe live-energie van de groep." (...) "Op de plaat dwaal je bovendien door een achterbuurt waar het donkerste van de eighties schuilt. Zo klampt de sinistere Electronic Body Music van Front 242 je op een straathoek aan met spijkerharde, trefzekere beats." (...) "'United' lijkt uitgelezen uitvoer. Wij horen nu alvast de massieve zangkoren op afgeladen festivalweides." (...) ""Als blaffende honden niet bijten, dan weten we dat intussen niet meer zo zeker over Goose: deze blazende ganzen durven duidelijk wel uit te halen. Even tegendraads als zinderend klinkt ook 'Right in the Game', ondanks een bedrieglijk onschuldige intro. Maar drie minuten ver bespannen Sonic Youth de gitaren voluit met prikkeldraad. Terwijl de groep met bloedige striemen in de vingers verder speelt, hoor je symfonische synths aanzwellen. Een orkest van verdoemden." (****)
Gunter Van Assche, De Morgen, 12.10.2012, p.M10

"Deelde Goose met het debuut ‘Bring It On’ nog een regelrechte kopstoot uit, dan was opvolger ‘Synrise’ eerder een welgemeende aai over de bol. Wie de Kortrijkzanen in al die tijd zagen concerteren, wist echter dat ze een verrekt strakke set konden neerzetten. Dus leek het ergens niet meer dan logisch dat ze deze ‘Control Control Control’ live zouden inspelen. De vooruitgeschoven single ‘Real’ smukte zo al meermaals de vaderlandse radiogolven op. Net als het verwrongen baslijntje van ‘Control’ trouwens, dat vervolgens wordt verzwolgen door aanzwellende synths. Een klein orgasme voor wie de jaren ’80 een warm hart toedraagt. Ook ‘United’ raast verschroeiend hard door die tijdsgeest, terwijl de gestoorde synths van ‘Fatal’ en ‘Lucifer’ ongemeen hard kunnen snerpen. Waar ‘Modern Times’ en ‘Your Ways’ eerder de poppy toer opgaan, speelt op ‘Right In The Game’ het zwaardere gitaarwerk dan weer een prominentere rol. Met hun derde plaat proberen de gasten van Goose halsstarrig hun stevige livereputatie naar de studio te vertalen. Ze zijn er bijna, maar nog niet helemaal."
Koen Ceulemants, RifRaf #240, november 2012, p.25

"Producer Paul Stacey (Noel Gallagher, Black Crowes) en mixer Dave Sardy (Barkmarket, Soulwax) begrepen heel goed waar de ware kracht en muzikale roots van Goose liggen: in zowel de eighties van Belgische helden als Front 242 als in deze digitale eeuw, met soms toch een gitaar rond de nek en met hun voeten op de grond. Bijna alle tracks bezitten power en de band blaakt van het zelfvertrouwen. Goose heeft volledige controle over alles wat het doet: het creatieve spel, de sound en nu ook de knikkers, die via het eigen Safari Records weer binnen moeten gaan stromen. Control Control Control staat voor één voortdurende climax."
Willem Jongeneelen, OOR nr. 12, december/januari 2012, p. 74

Related Items

News:dEUS & Netsky slokoppen MIA-nominaties (15.11.2012)