We should talk

Type:album
Format:CD
Performer(s):Sir Yes Sir
Label(s):EMI Music Belgium
Label code:5099990333224
Release date:01.02.2013
Present in Music centreja
Genre(s):Rock / Alternative, Pop / Rock
Language:English

Track-Info

1.Shelter
2.Ideas for a waste of time
3.Longing = Good taste
4.She
5.Keep the horsemen out
6.Save me
7.The owl
8.Smiling (what have we come to be?)
9.I lie myself to sleep again
10.Life abuse
11.Where are we going?
12.Tonight at noon

Pressinfo

"De invloed van dEUS, bij wie Tijs Delbeke heeft gespeeld, is op We should talk vooral duidelijk te horen in de zang en de dynamiek. Maar Delbeke en zijn vier muzikanten zoeken vooral naar een eigen stempel. Die zit in de heldere teksten, in het volle middenregister van de muziek, en in de meeslepende melodieën. Songschrijver Delbeke bespeelt vijf instrumenten en de groep telt ook een saxofonist, waardoor er op harmonisch vlak meer gebeurt dan in de doorsneerockmuziek." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, 26.01.2013, p.c15

"Hoewel er veel twijfel in de teksten geslopen is (...) straalt de muziek bravoure uit. Dat viel al te merken aan de vooruitgestuurde single 'Longing = Good Taste'. En 'We Should Talk' bevat nog meer hogedrukrock waar de geest van Millionaire doorheen waart (...). Maar Sir Yes Sir overtuigt minstens even sterk als de voet even van het gaspedaal gehaald wordt (...). Laat u niet afschrikken door het dreigend starende oehoekuiken op de hoes: Sir Yes Sir is een groepje om te koesteren." (***)
Christophe Verbiest, Humo 3778, 29.01.2013, p. 159

"Denk de premature hype weg en je hebt aan We Should Talk een solide, gevarieerde plaat, die aardige capriolen uithaalt op de koord tussen indie en mainstreamrock. Het vijftal jongleert met dynamiek en arrangementen, maar klinkt daardoor af en toe te doordacht en te weinig urgent. Daar staan dan wel veel kwieke, vaak jazzy blazers tegenover, en Delbekes wendbare stem. De middenweg tussen Snow Patrol en Millionaire is nu open." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 30.01.2013, p.47

(...) "een grillige popplaat waarvan de invloeden tot diep in de jaren negentig reiken" (...) "Tijs Delbeke is een van de meest geliefde (en onderschatte) instrumentalisten in de vaderlandse rockwereld."
Tinne Strauven, De Morgen, 24.01.2013, p.33

"Sir Yes Sir is de band vand Tijs Delbeke, multiinstrumentalist bij o.a. Dez Mona, Roosbeef en dEUS. ‘We Should Talk’ werd een gevarieerde popplaat met zachte popnummers en harde rock, vergelijkbaar met het werk van Tim Vanhamel en Steven Wilson van Porcupine Tree. Delbeke knoopt uiteenliggende genres perfect aan elkaar en trekt de registers van zijn bandleden wagenwijd open. Vooral het subtiele blaaswerk op nummers zoals ‘Ideas For A Waste Of Time’ en ‘Longing = Good Taste’ zorgt voor een unieke toets die richting het legendarische Morphine neigt. Zet het loeiharde ‘Keep The Horseman Out’ naast het dromerige akoestische ‘Tonight At Noon’ en je beseft onmiddellijk dat Sir Yes Sir een band is die ieder wat lekkers biedt. Met ‘We Should Talk’ zetten Tijs en co alvast de eerste stappen in de goede richting om een plaatsje in de Belgische pop-geschiedenis te veroveren."
Pascal Nosenzo, RifRaf #242, januari 2013, p.14