A raveling

Type:album
Format:CD
Performer(s):De Beren Gieren
Label(s):eigen beheer
Label code:/
Release date:03.10.2013
Present in Music centreja
Genre(s):Jazz
Language:Instrumental

Track-Info

1.Asbrokken
2.Vakantiebestemming
3.Sweet repose threat
4.Knalsonate
5.The detour fish
6.Broensgebuzze VI
7.Koekjes 's nachts
8.Stadspark (staat niet op zich)
9.Sitting on a fence
10.Curious young woman
11.Slippery men (on the riverbank)
12.Ontdekking van materie

Pressinfo

"De cd klinkt veel gestructureerder daar waar vorige keer alle deuren en ramen open bleven en de drie naar hartenlust overal in en uit sprongen. Alles klinkt doordachter zonder de zin voor avontuur te verliezen. De titels blijven even intrigerend en het kartonnen hoesje open je als een soort rebus, de perfecte weerspiegeling van de muziek. Ze zijn jong en ze weten duidelijk wat ze willen."
Georges Tonla Briquet, Jazzmozaïek 3, jg. 13, september 2013, p. 44

"Het thema van het openingsstuk 'Asbrokken' laat je niet los. 'Sweet repose' roept met dat koppig herhaalde motief een dreigende sfeer op. 'The detour fish' is raadselachtig. In 'Knalsonate' flitst de muziek met veel tempowisselingen de kamer rond. 'Koekjes 's nachts' klink fris en ontwikkelt zich gestaag met een oosters kleurtje. Ze gooien er nog een funky 'Curious young woman' tussen. Pianist Fulco Ottervanger, bassist Lieven Van Pee en drummer Simon Segers maken vaak heerlijke muziek vol zelfrelativering, humor en een scherp randje. Hun vreemde combinaties met een ongewone stijlvermenging hebben een fris effect." (***)
Karel Van Keymeulen, De Standaard, 29.09.2013, p.c16

"De muziek gaat veel verschillende richtingen uit. Hamerende pianoklanken wisselen af met zacht deinende melodieën, referenties aan romantische pianomuziek (Chopin, Beethoven) worden aangevuld met echo's van Monk, Mengelberg en vele anderen. Het is een heel rijke mix en de composities zijn ook ritmisch niet voor één gat te vangen. Hun tweede cd 'A Raveling' is op dat vlak trouwens nog een stuk rijper dan de opgemerkte debuutplaat 'Wirklich Welt So'. Bovendien is de ritmische en melodische complexiteit van het materiaal geen rem op spel- en luisterplezier: A Raveling is van a tot z een heel opwekkende, vaak grappige en hartverwarmende plaat."
Didier Wijnants, De Morgen, 03.10.2013, p.27