Sky hits ground

Type:album
Format:CD
Performer(s):Mintzkov
Label(s):Gentle Recordings
Label code:GRCD005
Distributor:Universal Music Belgium
Release date:27.09.2013
Present in Music centreja
Genre(s):Rock / Alternative
Language:English

Track-Info

1.Slow motion, full ahead
2.Word of mouth
3.Old worlds
4.Arial black
5.Runner's high
6.Arena
7.All names have been changed
8.Day one
9.Weapons
10.Ages and days
11.Sky hits ground

Pressinfo

"Van sommige bands besef je pas hoezeer je ze gemist hebt zodra ze weer van zich laten horen. Mintzkov behoort tot die categorie." (...) "Een uitstekende plaat die het verdient door een groot publiek gehoord te worden. En dat hoeft niet uitsluitend een Belgisch publiek te zijn." (Cd van de week, ****)
Bart Steenhaut, De Morgen, 19.09.2013, p.27

"De hoes is de meest crappy die ze ooit gemaakt hebben, maar daaronder glinstert de stekelige indiepop van Mintzkov als nooit te voren." (...) "Zo sexy als opener 'Slow motion, full ahead' hadden we Mintzkov nog niet gehoord." (****)
Tom Zonderman, De Standaard, 02.10.2013, p.DS2-6

"Melodieuze popmuziek, waarin onderhuids de meest onverwachte dingen gebeuren: het blijft de corebusiness van Mintzkov"
Dirk Steenhaut, Focus Knack, 25.09.2013

"Na het afgelikte ‘Rising Sun, Setting Sun’ heeft Mintzov de touwtjes strak in eigen handen genomen waardoor ‘Sky Hits Ground’ veel edgy’er en doorleefder klinkt dan zijn voorganger. Net zoals de vooruitgeschoven single ‘Slow Motion, Full Ahead’ klinkt ook de rest van de plaat swingend. Zo horen we tijdens ‘Old Words’ en ‘Day One’ Mintzkov zoals we de band reeds kenden: compromisloos en tegendraads. Het best klinkt de groep wanneer de swing maar een façade wordt van gelaagde en diepgravende nummers, die met hun versmeltende bas en drum, melodieuze zang-, synth- en gitaarpartijen, een mist optrekken waardoor er onopgemerkt een weemoedig gevoel in de songs wordt gesmokkeld. Hierdoor kaapt vooral het laatste deel van ‘Sky Hits Ground’ de bewondering weg, met ‘All Names Have Been Changed’ en ‘Ages And Days’ - een nummer dat smeekt om het album te mogen afsluiten - als grootste slokoppen. Mintzkov is misschien wel de meest constante Belgische band die keer op keer met sterke en
overtuigende albums afkomt. Ook deze keer weer!"
Johannes De Breuker, RifRaf #249, oktober 2013, p.16

"Dit vierde album bulkt andermaal van melodieuze songs waarin onderhuids vanalles broeit." (***)
Gunther Jacobs, Gazet Van Antwerpen, 28.09.2013, p.40

"En wat is 'Sky Hits Ground'? Hun volgende beste? Een groeiplaatje in ieder geval. Een vriendelijke plaat ook, aangenaam, nooit opdringerig. Een beetje zoals Mintzkov zelf. (...) Verder alles waardoor wij gaandeweg nog meer van Mintzkov zijn gaan houden dan die zondag in maart 2000: de unieke baspartijen van Lies Lorquet ('Arena'), de immer functionele maar daarom niet meteen voor de hand liggende keyboardtapijten van Pascal Oorts ('Arial Black'), en the ancient art of guitar weaving van Daan Scheltjens en Philippe Bosschaerts (overal!). De kans is groot dat wij 'Sky Hits Ground' morgen nog beter vinden dan vandaag." (***)
Jurgen Beckers, Humo 3813, 01.10.2013, p. 156