Brand new love

Type:album
Format:CD
Performer(s):The Go Find
Label(s):Morr Music
Label code:MM126
Release date:07.02.2014
Present in Music centreneen
Genre(s):Pop / Rock
Language:English

Track-Info

1.Jungle heart
2.The lobby
3.We run
4.Your heart
5.We promised together
6.Summer boys
7.Japan
8.On the rebound
9.The message
10.The river

Pressinfo

"Hoop, verlangens, melancholie en onrust zetten de toon op hun vierde langspeler. De groep rond Dieter Sermeus gijzelt hapklare brokken uit de eighties en sleurt ze deze ongewisse nieuwe eeuw in. Daarbij knikt The Go Find net zo vaak naar The Postal Service als naar de synthpop van de New Romanticstroming. Uitschieters zijn het zwierige ‘Jungle Heart’, een dromerig ‘Your Heart’ of de pseudokitsch van ‘The Lobby’: ritselende elektronica en kleverige hartstocht leggen het aan met elkaar. (****)
Gunther Van Assche, De Morgen, 06.02.2014, p.M6

"Sermeus mag dan al diep in de dertig zijn, Brand New Love is geen plaat over mannen en vrouwen, maar wel, zoals de beste pop, over jongens en meisjes." (...) "Zoals elke plaat van The Go Find vereist een correcte inschatting van Brand New Love meerdere luisterbeurten. Nergens roept Sermeus u als een gelooide marktkramer toe dat het hier beter is dan elders. Hij stalt simpelweg zijn waren uit, aan u om dichterbij te schuifelen. Wat ik zo meteen weer ga doen, dus go find uw eigen slotzin. Eis wel dat ‘Sermeus’ en ‘fameus’ erin staan." (****)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 12.02.2014, p.24

"We horen Sermeus' onderkoelde shoegaze-zang, lekker hypnotiserende analoge synths, een stugge drumcomputer en geraffineerd gitaarwerk. Alsof Kraftwerk, The Notwist en Pet Shop Boys met elkaar tussen de lakens duiken. Tussen de bitterzoete romantiek en de beteugelde kitsch (die saxofoon in 'Japan'!) door, valt op hoe goed The Go Find zijn klankarchitectuur beheerst. Fijnproevers, één adres." (***)
Sasha Van der Speeten, De Standaard, 05.02.2014, p.9

"Een lichte overdosis synths. Da’s de brand new love van The Go Find. ‘Jungle Heart’ kronkelt zich eerst nogal opzichtig rond die nieuwe liefde, maar ‘The Lobby’ klinkt al een pak sexyer - met dank aan lichtvoetige percussie en dito pianobruggetjes. Heerlijk zoemende elektronica in ‘Japan’ zorgt voor één van de meest aanstekelijke momenten van de plaat, maar die blazers op het einde zijn misschien wat overdone. Gelukkig tonen ‘We Promised Together’ en vooral afsluiter ‘The River’ dat The Go Find zijn ingetogen, sobere kant niet is kwijtgespeeld. Daarin blijft de band subliem."
(rl), RifRaf #252, februari 2014, p.21

"(...) `Brand New Love' telt tien heerlijk melancholische popsongs, gedagdroomd en uitgewerkt door frontman Dieter Sermeus en toetsenist Joris Caluwaerts. Sinds hun debuut `Miami' had de indietronica bij The Go Find wat terrein verloren, maar hier is ze terug with a vengeance. (...) Een brandschone mijmerplaat, dit. Steek uw spandoek hoog in de lucht als The Go Find op die schans voorbij komt zoeven." (***)
(kt), Humo 3832, 11.02.2014, p. 156

"De gelijknamige song van Sebadoh (Brand New Love) wordt hier niet gespeeld, maar moet gelet op de albumtitel wel ergens voor inspiratie gediend hebben. De sound ademt ditmaal nog een tikje meer de jaren tachtig. De iets meer uptempo popsongs We Promised Together en The Message, het met diepe synths vormgegeven Japan en het met gastzangeres Karolien van Ransbeeck (van Few Bits) opgenomen On The Rebound zouden een verademing op elke popradio vormen. Maar bovenal zorgen de tien nieuwe liedjes van Sermeus opnieuw voor hartverwarmend mooie, intieme momenten, met soms een beetje weemoed, maar vooral ook veel nieuwe momenten in de liefde."
Willem Jongeneelen, OOR 02, februari 2014, p. 90