Little heavy burdens

Type:album
Format:CD
Performer(s):Intergalactic Lovers
Label(s):Warner Music Benelux
Label code:0825646347766
Release date:14.02.2014
Present in Music centreja
Genre(s):Rock / Alternative
Language:English

Track-Info

1.Northern Rd.
2.Distance
3.Obstinate heart
4.Islands
5.Great evader
6.The fall pt. I
7.The fall pt. II
8.War
9.Someday
10.No regrets
11.Sleep
12.Lost message
13.Obstinate heart reprise

Pressinfo

"De stem van Lara Chedraoui, die verwarmt en prikt als een door je teerbeminde zelfgebreide wintersjaal. De kraakheldere gitaarpartijen, soms strak in draf, soms als een motief in zich gracieus ontrafelende klank tapijten. Een ritmesectie die er zelfverzekerd de schwung in houdt, maar nooit haar ellebogen gebruikt. Vakkundig opgetrokken bruggetjes en ingewerkte
breaks. Net voldoende franjes. Zeer solide, evenwichtige en toch aangrijpende indiepop." (...) "Sommige songs laten de molens van het geheugen minder snel draaien, maar daarmee is hun langere levensduur wel verzekerd. Soms is het simpel, soms is gewoon beter al heel goed." (****)
Jonas Boel, Focus Knack, 12.02.2014, p.25

"Hoor eens hoe mooi gerijpt Intergalactic Lovers klinkt op 'Little heavy burdens'. De tweede plaat van de Aalsterse rockgroep giet onrustige romantiek in fraaie, weemoedige popsongs. Met Little heavy burdens blaakt Intergalactic Lovers van het zelfvertrouwen. Het onbeholpen-naïeve is er af." (...) "een kristalheldere klank die The Cure, PJ Harvey en My Bloody Valentine verzoent. Goeie plaat? Goeie plaat." (***)
Sasha Van der Speeten, De Standaard, 17.02.2014, p.6

"Intergalactic Lovers heeft een talent voor originelehooks en melodieën. Dat was al duidelijk op zijn eerste plaatGreetings and salutations, en wordt bevestigd op de nieuwe plaatLittle heavy burdens."
Inge Schelstraete, De Standaard, 24.02.2014, p.7

"Intergalactic Lovers hebben de gave om steengoede singles te schrijven. Een nummer als ‘Delay’ is zo herkenbaar en catchy dat iedereen “oooeee it wil get better” weleens heeft meezongen. Ook op ‘Little Heavy Burdens’ staan songs die meteen het potentieel hebben om je nieuwe file-soundtrack te worden (‘Islands’, ‘Great Evader’ en vooral ‘No Regrets’). Maar deze keer is er meer aan de hand. Terwijl hun debuut, ‘Greetings & Salutations’, nog een aaneenschakeling was van losse singles is de opvolger meer een plaat met een verhaal. Intergalactic Lovers worden persoonlijker, melancholischer, emotioneler en diepen hun donker kantje verder uit. Nummers zoals ‘War’ en ‘Obstinate Heart durven uit te halen, ‘Distance’ en ‘Northern Red’ spelen met intro’s en outro’s en ook frontvrouw Lara Chedraoui experimenteert meer met haar fabelachtige stemgeluid. Met ‘Little Heavy Burdens’ hebben Intergalactic Lovers de lat een pak hoger gelegd maar door zowel radiovriendelijk als sfeervol te zijn, slagen ze met verve."
Pieter Slangen, RifRaf #252, februari 2014, p.12

"Luisterbeurt 15 en we noteren dat 'Little Heavy Burdens' 'slechts' popmuziek is, maar dan van het soort dat zich niet door de grenzen en beperkingen van het genre laat tegenhouden. Zwijmelende, dromerige pop, en alweer zeer ontroerend in zijn simpelheid. Er hangt weliswaar een niet te ontkennen waas van duisternis over de plaat, maar de meeste songs zijn uitgerust met genoeg innerlijke levenslust om de depressie een neus te zetten. (...) 82 keer, en Intergalactic Lovers klinken tegelijk zelfverzekerder én weifelender dan op 'Greetings & Salutations'. Alsof ze weten wat ze kunnen, maar vooral niets vanzelfsprekend achten. Wat 'Little Heavy Burdens' daarnaast ook boven zijn voorganger doet uitstijgen, is het trio 'War', 'Obstinate Heart' en 'Lost Message': drie wereldsongs die de flow van de plaat bij elke luisterbeurt extra vaart geven." (***1/2)
(fvd), Humo 3833, 18.02.2014, p. 159

"Intergalactic Lovers-zangeres Lara Chedraoui (...) bezit een van de mooiste stemmen uit de Benelux. (...) De opvolger is steviger gefundeerd en Intergalactic Lovers lijkt op alle fronten gegroeid. Melodieus is de band beresterk en Lara slalomt daar als een volleerd afdaalster met haar sierlijke zanglijnen knap doorheen."
Willem Jongeneelen, OOR 03, maart 2014, p. 90

Related Items

News:Oscar and the wolf, Stromae en Gabriel Rios favorieten MIA's 2014 (28.11.2014)