On recording birds

Type:album
Format:CD
Performer(s):Birds that change colour
Label(s):Waste My Records
Label code:WMR 008
Release date:25.08.2014
Present in Music centreja
Genre(s):Folk, Rock / Alternative
Language:English

Track-Info

1.Boating song
2.Dew
3.The Beach Boys
4.The honest ghost
5.Rock island line
6.Songs till May
7.State of confusion
8.June
9.My love
10.Ask the gallows
11.Boating song II

Pressinfo

Wat eerst een soloproject van Koen Kohlbacher was, groeide uit tot een 'supergroep' van de Belgische underground. En werd de eerste plaat bewolkt door trippy folkpop, dan stond de groep met beide voeten in de realiteit met The Syrian Cry. On Recording Birds is dan weer een field recording, opgenomen in de Hoge Venen. Beluister dit kleinood met de ogen toe, liefst onder een koptelefoon. Dan doemen kronkelende beekjes, trillende buizerds en ruisende bladerdaken spontaan op, tijdens deze hypnotiserende trip langs zacht glooiende folk, milde psychpop en magisch experiment."
Gunter Van Assche, De Morgen, 29.08.2014, p.26

"Birds That Change Colour [...] omarmen begerig de huifkarpsychedelica waarmee The Incredible String Band de sixties een traditioneel-exotisch kleurtje gaf." (...) "Frivole, luimige en informele wijsjes dus, in de lijn van dat vogelgetjilp in het klankdecor." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 27.08.2014, p.35

"Goed verstopt, in een verholen bos in de verre Hoge Venen bivakkeerden Koen Kohlbacher en zijn kompanen enkele dagen voor de opnames van hun fieldrecord ‘On Recordings Birds’. Daardoor krijgen de folkie en akoestische singer-songwriternummers meteen een extra laag van kabbelende beekjes, zingende vogels en ruisende wind. De plaat is een experiment, maar klinkt allesbehalve gekunsteld. De rauwe stem van zanger Koen leeft in symbiose met de warme en soms bevreemdende backings van Nathalie Delcroix en Naomi Sijmons. Ook de mondharmonica- en strijkersarragementen geven de plaat extra kleur. Soms houden ze het klein (‘June’, ‘Beach Boys’), dan laten ze ons dansen (‘Rock Island Line’) of nemen ze ons mee in hun eclectische en psychedelische trip (‘Songs Till May’). Eerlijk, rauw en melodisch. Een pareltje!"
Heleen De Bisschop, RifRaf #258, september 2014, p.19

Related Items

News:Oscar and the wolf, Stromae en Gabriel Rios favorieten MIA's 2014 (28.11.2014)