Chrome Brulée

Type:album
Format:CD
Performer(s):Chrome Brulée
Label(s):Fons Records
Label code:FK 001 CD
Release date:18.04.2015
Present in Music centreja
Genre(s):Dance & Electronica
Language:Instrumental

Track-Info

1.Supernova
2.Autopower
3.Amplifier of intelligence
4.Hyperstructure
5.System interface
6.Elegy for a broken machine
7.Glare (Live recording, February 2015)

Pressinfo

"'Die Formation Chrome Brulée produzierte vor ein paar Jahren Retro-Werbevideos für Kassetten, die einen zurück in die frühen achtziger Jahre beamen. Erste Klasse Trash!' Sorry, sommige dingen komen nu eenmaal het best tot hun recht wanneer je ze klakkeloos overschrijft van een Duitse blog." (...) "Erste Klasse Fingerspitzengefühl!" (***)
Jonas Boel, Focus Knack, 15.04.2015, p.43

"Chrome Brulée is het voltijds op feest ingestelde livefenomeen waarin producer, klankentovenaar en allround muzikaal fenomeen Micha Volders, voormalig Vermin Twin en El Guapo Stuntman, zijn elektronische duivels loslaat op de hoogvlakte begrensd door Kraftwerk en Daft Punk." (...) "een grotendeels instrumentale (of moet dat zijn: machinale?) plaat waarop u op geen enkel moment stof tot nadenken voor de voeten wordt geworpen. Als er al gezongen wordt, is het door vier vocoders tegelijk, en de gitaren die wij menen herkend te hebben, zitten zodanig in het fluo dat het net zo goed synthesizers kunnen zijn." (...) "Puike stijloefening of geniaal vakmanschap? Vandaag dat tweede. De zon schijnt." (***)
Jurgen Beckers, Humo, 28.04.2015, p.154

"Ze gaan schuil achter maskers tijdens hun live sets, halen geweldige klanken uit een stel synths en weigeren interviews te geven. Velen onder jullie zullen spontaan aan de Fransozen van Daft Punk denken, niet onterecht trouwens, maar vanaf nu mag je het ook binnen de landgrenzen zoeken. Onder het modus operandi van Chrome Brulée teleporteert het achttal Alex Mayhem, Michael Shredlove, Club Cannibal, Joey Cristal, Kid Supreme, Robert Magnet, Ricky Sunset en Max Hijacks - wat een heerlijke namen! - je terug naar de vroege eighties, om je er vervolgens onder te dompelen in een prachtig klankbad, waarin het zalig soppen is. Uiteraard hoor je de invloeden van Moroder en Kraftwerk maar wie maalt daar om als het zo fijn plonzen is te midden van heerlijk filmische tracks als ‘Glare’ en ‘Elegy For A Broken Machine’. Losweken deden we eerder al op de funky discogeluidjes van ‘Supernova’ en ‘Autopower’. Dat de gasten van Chrome Brulée een echte liveband vormen, iets wat je ook hoort op dit album, maakt de ervaring enkel maar intenser. Bommetjeeuh!"
(kc), RifRaf #265, mei 2015, p.22