Taxiwars

Type:album
Format:CD
Performer(s):Taxiwars
Label(s):Universal Music Belgium
Label code:473262-2
Release date:04.05.2015
Present in Music centreja
Genre(s):vocale jazz
Language:English

Track-Info

1.Death ride through wet snow
2.Taxiwars
3.Let's get killed
4.Questionsong
5.Who that
6.Borgerhout shuffle
7.Pearlescent
8.It went boom
9.To the hyphenated poets
10.Recent winds
11.Your soul or mine
12.Colosseum

Pressinfo

"Max Roach, Charles Mingus, Art Blakey: het zijn maar enkele referenties bij TaxiWars, de jazzalliantie waarmee Tom Barman en saxofonist/componist Robin Verheyen een zwierig plaatje maakten" (...) "TaxiWars valt niet stil wanneer de zanger een sigaretje gaat roken - luister het instrumentale Your Soul Or Mine er maar op na. De snelheid waarmee de songs op tape zijn gepleurd geeft TaxiWars een hoge urgentie, van overdubs of andere opsmuk is geen spoor. Mag TaxiWars dus meer zijn dan een eenmalig uitje? Reken maar van jazz !" (****)
Michael Ilegems, Focus Knack, 06.05.2015, p.43

(...) "heerlijk catchy uptempo songs: de titelsong bijvoorbeeld, of het hink-stap-springerige 'Who That', en het half olijke, half gevaarlijke 'Let's Get Killed' (tevens titel van de allerbeste plaat van elektronicaproducer David Holmes), songs waarin Barman flarden instantpoëzie declameert, en dankzij effectpedaaltjes klinkt als een aan crack verslaafde smurf, een incontinente alien of euh, Tom Barman. Twee songs steken er met kop en schouders bovenuit: de stuwende opener 'Death Ride Through Wet Snow' (klinkt zoals de titel belooft) en het machtige, van lyriek en weemoedblinkende 'Pearlescent'." (...) "jazz leeft, verdomme, en TaxiWars pleit mee schuldig." (***)
Kristof Tillkin, Humo, 05.05.2015, p.154

"TaxiWars is een heftige jazzband onder leiding van saxofonist Robin Verheyen waarin de dEUS-frontman flink uit zijn kot moet komen." (...) "Geen hoogpolige tapijten met lange solo’s, maar een opwindend, scherp, punchy kwartet vol spoken word, met topbassist Nic Thys en het jonge talent Antoine Pierre - ook al uit New York - op drums."
Bart Cornand, Focus Knack, 29.04.2015, p.22

(...) "als er naast dat weergaloze melodieuze spel van Verheyen iets duidelijk wordt aan Taxiwars, dan is het wel dat 't Barman ook hier menens is, of hij nu de 'Mindight train' neemt of een 'Borgerhout Shuffle' uitvoert. Beiden delen een grote liefde voor Charles Mingus en gaan hier mee in de groove van Thys en Pierre. Verheyen zorgt voor korte, krachtige, hoge impulsen, Barman gaat er soms van rappen. Het duo schuurt soms ook heerlijk tegen elkaar aan."
Willem Jongeneelen, OOR #2015/07, juli 2015, p.95

"Dat Tom Barman een jazzfan is, wisten we al. Dat de dEUSfrontman ook een goeie jazzplaat kan maken, weten we nu ook." (...) "Jazz and poetry, muziek met weerhaken, die je vaak midscheeps raakt en nooit onberoerd laat. Barmans stem voegt aan de al zo krachtige muziek nog een flinke energiescheut toe." (****)
Peter De Backer, Het Nieuwsblad, 16.05.2015, p.62

"Verwacht van dit debuutalbum [..] geen afgeborstelde soundtrack voor pluchen hotelbars." (...) "Over ruwe, rusteloze songs met titels als 'Death Ride Through Wet Snow', 'Borgerhout Shuffle' en 'Your Soul or Mine' declameert Barman vaak met vervormde stem. Waardoor TaxiWars staat voor: swingende jazz met een kloppend rock-'n-rollhart." (7/10)
Gunter Jacobs, Het Belang Van Limburg, 09.05.2015, p.40

"Een rockster (Tom Barman), een jonge drummer die ondertussen ingelijfd werd door wereldster Philip Catherine (Antoine Pierre), een saxofonist die in New York een internationale carrière opbouwt (Robin Verheyen) en een bassist die het allemaal reeds meegemaakt heeft (Nicolas Thys). Onder de naam TaxiWars strijdt dit Belgisch kwartet voor de gunst van het rock- en jazzpubliek. De eerste grote outing vorig jaar tijdens Gent Jazz was geen echt schot in de roos. De pose was er, de symbiose niet. 1 + 3 bleef 1 + 3. Op de gestreamde promocopy van de debuut-cd klinkt het al veel beter. Barman is meer in het verhaal betrokken. Verheyen daagt hem zelfs regelmatig uit. Thys bekijkt op afstand en vult aan waar het moet. Het is echter vooral Antoine Pierre die hier de stuwende motor is. Hij zorgt voor de continue dynamiek en overbrugt moeiteloos de clichés van rock en jazz zodat het geheel meer uniform klinkt. Nu nog wat luisteren naar hoe BRZZVLL en Anthony Joseph het voor elkaar speelden om als een groep te klinken en als er live dan nog de power van STUFF. bijkomt, zit het goed. Voor TaxiWars op de podia van de grote zomerfestivals staat, kan je deze maand alvast met hen kennismaken in Luik (Jazz à Liège, 9 mei), Brugge (De Werf, 12 mei) en Brussel (AB, 13 mei)."
(gtb), RifRaf #265, mei 2015, p.24