Silver souls

Type:album
Format:CD
Performer(s):Compact Disk Dummies
Label(s):N.E.W.S., 541
Label code:541546CD
Release date:06.05.2016
Present in Music centreja
Genre(s):Rock / Alternative, Dance & Electronica
Language:English

Track-Info

1.Silver
2.Girls keep drinking
3.Monster
4.Run
5.Ulysses
6.True colours
7.Holy love
8.Silver souls
9.Remain in light
10.No more

Pressinfo

(...) "op Silver Souls wemelt het opnieuw van de catchy songs, koortjes en uitnodigende beats." (...) "De conclusie 'Goose light' blijkt door velen te vroeg getrokken. Die doet onrecht aan de jongens die op hun eerste langspeler ook melodieus en harmonieus bijzonder sterk voor de dag komen." (...) "Compact Disk Dummies gaat een hele grote band worden."
Willem Jongeneelen, OOR 2016/05, mei 2016, p.97

"Ongecompliceerde energie behoort aan de jeugd, conceptplaten over religie en kapitalisme komen later wel." (...) "in de eerste plaats maken ze de aansporing ‘let the bass drum be your heartbeat’ nummer na nummer hard. Dat lukt omdat ze ook over melodie, structuur en opbouw hebben geprakkiseerd." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 11.05.2016, p.41

"Weg stompende beats en knetterende elektronica, Compact Disk Dummies debuteren met een bitterzoete popplaat waarop hun onstuimige synths getemd worden door funky gitaartjes, een discobas en een kinderkoor." (...) "Silver souls [schuimt] minder heftig op technobeats dan je zou verwachten van het jonge geweld dat ons drie jaar geleden omverblies met 'The reeling'." (***)
Tom Zonderman, De Standaard, 30.04.2016, p.6

(...) "de Heer zij geprezen en de Dummies geloofd voor het feit dat zij hun tijd hebben genomen om eerst dat nieuwe, hen vreemde instrument genaamd de studio te leren kennen alvorens aan een eerste langspeler te beginnen." (...) "Een popplaat waarop gedanst kan worden." (...) "behalve een geweldige livegroep zijn de Compact Disk Dummies nu ook goe vur in den otto en de living. Drie sterren en geen vier, omdat wij de volgende, nog betere plaat al kunnen horen." (***)
Jurgen Beckers, Humo, 03.05.2016, p.162

(...) "dit [is] een groepje dat na dit veelbelovende debuut veel kanten uit kan." (***)
Stef Vanwoensel, Gazet Van Antwerpen, 20.05.2016, p.12

"Compact Disk Dummies werden in 2012 (al dan niet terecht) in de elektropunk-schuif gelegd. Met eerste langspeler ‘Silver Souls’ tonen ze zich alvast van hun meest diverse en poppy kant. Alle hoeken van de dansvloer worden bezocht en geen inspiratiebron wordt onaangeroerd gelaten.
Ondanks deze wirwar aan ideeën - die gaan van gameboy-bliepjes tot koperblazers - reiken de Coorevits-broers je een bijzonder sterk
en consistent klinkend album aan. Van het pure feestplezier op ‘Girls Keep Drinking’ tot de funky baslijnen van ‘True Colours’ blijven de
nummers heel gericht op je danspasjes mikken. Synthesizer blijkt god op deze plaat en dat is een religie die de heren met een intense belevenis volgen. Wanneer laatste nummer ‘No More’ melancholisch door de boxen klinkt, wil je eigenlijk nog meer. Puik werk van die Dummies!"
(fs), RifRaf #275, mei 2016, p.13