Slow healer

Type:album
Format:CD
Performer(s):Lyenn
Label(s):V2 Records Benelux
Label code:VVNL29002
Release date:29.04.2016
Present in Music centreja
Genre(s):Rock / Alternative
Language:English

Track-Info

1.In reveries
2.Vaguely lit
3.Lion's heart
4.Keep it still
5.Show me the way
6.Inside the wrist
7.Fading
8.Sometimes
9.Ghost song
10.Theme

Pressinfo

(...) "De machteloosheid, het verdriet en de verwarring schuilen niet alleen in de opbouw, maar ook in de tekst van 'Lion's Heart'. Je hoort flarden van ideeën, abstracte gedachten. Poëtischer kan een kortsluiting en meltdown mogelijk niet klinken." (...) "Deze plaat voelt dan ook aan als een tergend traag helingsproces, dat op muziek werd gezet. Jacques' heldere, aan Jeff Buckley herinnerende stem klinkt daarbij als een dauwdruppel die op verschroeide aarde uiteenspat." (...) "een grote, tedere sensualiteit [spreekt] uit de meeste songs." (...) "Doorwrocht klinken de tien songs dan ook niet. Doorvoeld des te meer. Doe er uw voordeel mee." (****)
Gunter Van Assche, De Morgen, 28.04.2016, p.23

"In zichzelf gekeerde muziek waarbij het instrumentarium – voornamelijk akoestische gitaar maar ook bas, piano en eenvoudige, op slowcore ingestelde drums – volop meehuivert. Lyenn zingt, prevelt, zucht als een zwaar aangeslagen Tim Buckley. Details fonkelen kortstondig: frenetieke ambient, koortsige koorzang, een ijle folkmelodie. Een plaat die om een gewijde stilte vraagt." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 04.05.2016, p.43

"Het nieuwe, fraaie 'Slow Healer' is helemaal van hemzelf: verstilde muziek vol repetitieve klanken en mistroostige teksten; muziek die tot stand komt in het moment."
(vc), Humo, 26.04.2016, p.176

"Verstikkend mooi"
Willem Jongeneelen, OOR 2016/06, juni 2016, p.84

"Het is overigens altijd nacht op 'Slow Healer'; en het tempo is nooit minder dan down maar toch is de sfeer niet helemààl inktzwart." (...) "Zo priemen er een paar dunne maar felle stralen licht binnen in de pianoballade 'Show Me The Way'. Een paar noten, een simpele melodie en de engelenzang van Valtysdottir: het is genoeg om diep in je ziel te kerven. We hopen van harte dat 'Slow Healer' een doorbraakplaat mag worden."
(sb), Gonzo Circus #134, juli 2016, p.87

"Niet geheel toevallig begroet deze ‘Slow Healer’ je vanop de cover met een prachtig portret van twee verdwaasde en slaperige figuren. Net zoals het artwork is het tweede solo-album van Fred Jacques (zie ook Dans Dans, Marc Ribot, Mark Lanegan) een kunstwerkje om rustig in onder te duiken. Een album om mee weg te glijden naar dromerige paden en mijmerende nachten. Maar net zoals het leven zelf kunnen die dromen ook af en toe een nachtmerrie bevatten en het is die melancholie en tristessie die van deze plaat een intrigerend geheel maakt van hoop en ellende tezamen. Zo begint opener ‘In Reveries’ als een rustige ballad noir maar wel één die overgaat in een hoopvol harmonieus slot. ‘Lion’s Heart’ brengt de dreiging en spanning waar ook Dans Danscompagnon Bert Dockx meester in is en het prachtige ‘Show Me The Way’ is een slaapliedje voor volwassenen. ‘Slow Healer’ is een album dat je onbewuste aanspreekt en dat daarom ook onder je huid kruipt om er zich volledig tussen je poriën te nestelen."
(ps), RifRaf #275, mei 2016, p.17