Beraadgeslagen

Type:EP
Format:Vinyl 10''
Performer(s):BeraadGeslagen
Label(s):De Werf
Label code:W.E.R.F. 138
Release date:13.05.2016
Present in Music centreja
Genre(s):electronica, free & experimental jazz
Language:Instrumental

Track-Info

A1.Het Alles
A2.Suikerbeat
B1.Nedersteprock
B2.The Peep

Pressinfo

(...) "met voorsprong enkele van de meest interessante jonge (jazz)muzikanten die er in de Lage Landen rondlopen, niet in het minst doordat ze zich weinig aantrekken van de in sommige kringen danig gemummificeerde opvattingen over wat 'jazz' dan wel zou moeten inhouden." (...) "Muzikaal hoorden we echo's van zowat de hele naoorlogse reutemeteut aan genre's die in een béétje platenverzamelÍng terug te vinden zijn." (...) "Jazz voor de toekomst? We zouden het niet weten. Doldrieste pret? Yeah!"
(sb), Gonzo Circus #134, juli 2016, p.75

(...) "vier nummers [..] die het midden houden tussen sfeerrijk traag, krankzinnig funky, afwijkend rockend en Herbie Hancock keihard onder in de maag rakend. Ontstaan in volledige vrijheid hoor je naast twee nieuwsgierige, hongerige muzikanten ook gewoon de klasse er vanaf druipen. Wat een zeldzaam sterke beats. Gekke mannen."
Willem Jongeneelen, OOR, November 2016, p.89

"Lander Gyselinck ken je als het rode bloedcellen producerende beenmerg van STUFF., Fulco Ottervanger als de overtreffende trap van bevlogen productiviteit, ook bekend van De Beren Gieren en STADT. Samen specialiseren ze zich naar eigen zeggen in snode impro’tjes, en dat is verdomd accuraat geformuleerd van de heerschappen. Na jarenlang vrijblijvend gepingel boksten de soulmaten een titelloos ep’tje in elkaar dat na een gezapige, introspectieve opener vastberaden koers zet richting vrolijke chaos. Ottervanger laat de synths nu eens rakelings langs de afgrond scheuren en tovert er even later een lieflijk melodietje uit tevoorschijn. Gyselinck roffelt, stampt en schuifelt, laat af en toe ruimte voor een streep spoken word van Ottervanger en zorgt voor de rest dat de groove lekker strak blijft. Ga ze zeker ook live zien!"
(mvm), RifRaf #276, juni 2016, p.20