Vigilant

Type:album
Format:CD
Performer(s):Meuris
Label(s):Gentle Recordings
Label code:GR007CD
Distributor:N.E.W.S.
Release date:17.02.2017
Present in Music centreja
Genre(s):nederlandstalige pop
Language:Nederlands

Track-Info

1.Bimbo van het jaar
2.In de rij voor soep
3.Truckstop
4.Oud links
5.Maraboet
6.Het is maar een woord
7.Vigilant
8.Wollef
9.Als lemmingen
10.Fonkeling
11.Vagebond

Pressinfo

"Je kunt veel zeggen van Stijn Meuris, maar niet dat hij naarstig voortwerkt aan iets wat men in andere kringen een heus oeuvre zou noemen." (...) "Vroeger waren Meuris’ songs als de schoten van Ronald Koeman, waarmee het Barcelona van Johan Cruij zaliger ooit de Champion’s League won: verschroeiend en rechtdoor. Nu dansen ze als een bevlogen Hazard en halen ze hun beste mosterd bij de klanken uit de jaren 80." (...) "Top, allemaal. Samengevat: Vigilant klinkt als iets waarop we vroeger in Den Atelier in Leuven deden alsof we dansten. Waar is de tijd?" (****)
(mc), Humo, 14.02.2017, p.174

"hij blijft een sterke songschrijver met een onvermoeibaar stel dansbenen. Ook zijn derde plaat onder eigen vlag puurt z'n grondlaag uit de eighties, maar krijgt meer dan zijn voorgangers een politieke twist." (...) "Muzikaal klinkt Meuris verrassend frivool: blazers maken het klinische Wollef catchy, Als Lemmingen is de meest poppy Meuris-song ooit. En als Vigilant iets bewijst, dan wel dat Meuris nog kan zingen: pas halverwege scheurt de strot on­verbloemd open, de rest is verdomd melodieus." (***)
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 16.02.2017, p.25

"Muzikale referenties als The Smiths en The Cure verwijzen naar grote voorbeelden. Veel andere zekerheden lijkt de zanger niet meer te hebben. Hij raaskalt tegen een maatschappij die velen in de kou laat staan, tegen salonsocialisten, tegen televisiebimbo’s die de zin van het leven zoeken in vijf minuten roem. Meuris' observaties blijven scherp verwoord, de muziek mist tanden." (...) "Vigilant blijft een goed popalbum, maar had een hogere dosis ‘Tirade’ kunnen gebruiken." (***)
Stef Vanwoensel, Gazet Van Antwerpen, 18.02.2017, p.49