Saints

Type:EP
Format:Vinyl 10''
Performer(s):Hiele
Label(s):Ekster
Label code:EKS010
Release date:16.11.2016
Present in Music centreja
Genre(s):electronica
Language:Instrumental

Track-Info

A1.Nature saints
A2.Duimpiano
A3.Saints
A4.Weerballon
A5.Schip en container
B1.School
B2.Afscheid
B3.Drone
B4.Explosie
B5.Uitzicht
B6.Moestuin

Pressinfo

(...) "jachtigheid heeft plaatsgemaakt voor contemplatie: geen vonkende synths en drummachines zoals op eerdere platen [..] maar subtiele akoestische symfonietjes, field recordings en speelse experimenten, boordevol details die pas na ettelijke luisterbeurten opvallen." (...) "de muzikale poëziebundel van de maand." (***1/2)
(kt), Humo, 15.11.2016, p.174

"Roman Hiele is een klankentapper die uit elke kier van de kosmos een symfonie kan scheppen." (...) "De soms wat nerveuze aard van zijn vroegere werk laat Hiele varen, ten voordele van ragfijne soundscapes, sfeervolle veldopnames en delicate spielerei." (****)
Gunter Van Assche, De Morgen, p.20, 17.11.2016

"Vogelgezang en zeegeruis mengen [..] wonderlijk met verkouden klinkende contrabassen en speelse duimpiano's. Soms doen die denken
aan de allerkalmste nummers van Pierre Bastien. En gek genoeg toch heel, héél soms-zoals in 'Duimpiano'- ook aan een rustige Aphex Twin, die naar een onbewoond eiland verbannen is en waar Richard D. fames het zonder zijn elektronisch snoepgoed moet stellen." (...) "een schitterende plaat."
(kl), Gonzo Circus #137, januari 2017, p.81