Different waters

Type:album
Format:CD
Performer(s):Coely
Label(s):Universal Music Belgium
Label code:5736541
Release date:17.03.2017
Present in Music centreja
Genre(s):Pop / Rock, hip-hop
Language:English

Track-Info

1.Different waters (Ft. Yann Gaudeuille)
2.My tomorrow
3.Danger danger 2.0 (Ft. Kojey Radical & Zulu)
4.Elysée
5.Don't care (Ft. Dvtch Norris)
6.Can't get away (Ft. Polar Youth)
7.No way
8.Wake up call
9.Blu mood
10.On my own
11.The rise (Ft. Dvtch Norris & Yann Gaudeuille)
12.Celebrate
13.Ain't chasing pavements

Pressinfo

"Coely is een rapartieste zoals we die in ons land niet meer hebben gezien sinds Leki en haar oudere zus Ya Kid K het genre bij ons op de kaart zetten: strijdlustig en assertief, maar ook optimistisch en goedgeluimd. Met internationale uitstraling bovendien. Different Waters heet haar debuut, een plaat waarop ze onbekommerd van hiphop over r&b naar soul schiet."
Sasha Van der Speeten, De Morgen, 15.03.2017, p.18

"Aan Different waters heeft ze de laatste twee jaar constant geschaafd. Die moeite heeft geloond: van de gospeluithaal waarmee Yann Gaudeuille aftrapt, zijn je oren gespitst. Tussen de negen nieuwe songs zitten singlekandidaten zoals het geweldig levensmoe gezongen ‘Blu mood’, met zijn backing van sprankelende gitaren, blazers en koele electro." (...) "Klassegriet, bijpassend album." (****)
Inge Schelstraete, De Standaard, 18.03.2017, p.C5

"De 23-jarige rapper en zangeres klinkt [..] niet als een lokaal talent, maar als een internationale superster." (...) "een ijzersterk album. Coely haalt daadwerkelijk alles uit de kast en spreekt zo een breder publiek aan dan elke andere vrouwelijke rapper van vandaag de dag. Haar vlijmscherpe coupletten en Sia-achtige zangstem vormen de rode draad van een kleurrijke lappendeken aan stijlen." (...) "Liefhebbers van rauwe hiphop moeten wegblijven, maar wie Typhoon destijds hoog in zijn jaarlijstje zette, hoort in Different Waters een 'Lobi Da Basi' van internationale klasse."
Randy Timmers, OOR 2017/03, maart 2017, p.82

"Ronduit straf. De groeicurve van Coely laat zich sinds Ain’t Chasing Pavements tekenen als bamboe: pijlsnel en loodrecht omhoog." (...) "Voor u gewag maakt van hiphop met de kraag omhoog: geen vrees, het kan ook nasty. Danger Danger 2.0 kan zo de club in, het nononsense No Way staat bronstig van attitude. Weet u wat ook fijn is? Coely kan nog beter." (****)
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 15.03.2017, p.21

"Hier geen gladde overproductie die veel Amerikaanse r&b inwisselbaar maakt. Van de radio ken je Danger Danger, Don’t Care en Wake Up Call. Het zijn frontale, onontkoombare urban tracks, ‘in your face’ popmuziek van een jongedame die zingt met meer zelfvertrouwen dan haar leeftijd rechtvaardigt en die ongegeneerd uit haar eigen leven put" (***1/2)
Stef Vanwoensel, Gazet Van Antwerpen, 18.03.2017, p.54