Cult of Yes

Type:album
Format:CD
Performer(s):Pascal Deweze
Label(s):Starman Records
Label code:SMR104
Release date:05.05.2017
Present in Music centreja
Genre(s):Rock / Alternative
Language:Engels

Track-Info

1.EP10
2.Beautiful Penelope
3.Summer bones
4.Don't look over your shoulder
5.Paris
6.I only have a yes for you
7.Strange behaviour
8.Think of me
9.I am out on a field

Pressinfo

"'Cult of Yes' slingert van Talk Talk over Dr. John naar een eenmansvariant van Dewezes groep Sukilove. Sommige drums klinken Duits, de backingzangeressen zijn zeer overtuigende yeasayers. De Statler in ons zegt: 'It's good, actually.' Waldorf raakt zelfs tot bij 'Yeah, bravo(." (****)
(gvn), Humo, 23.05.2017, p.175

"Pop, soul, funk, krautrock, Afrikaanse ritmes en analoge elektronica: Deweze maakt er op dit album zijn eigengereid maar gesmaakt brouwsel van. In de verte groeten David Byrne en Talking Heads. Cult of Yes is een soms dromerige, soms broeierige plaat vol lichtjes weerbarstige songs die toch lekker in het oor liggen en uitnodigen tot niet al te fanatiek dansen." (...) "Heerlijk plaatje om je op een zondagnamiddag op te laten meedrijven." (****)
Tom De Smet, Het Nieuwsblad, 09.05.2017, p.21

"Deweze [..] bedient zich rijkelijk van analoge synths en combineert flarden krautrock met hoge stemmetjes en Noord-Afrikaanse percussie. Vaak moeten de melodieën het afleggen tegen hoekige grooves. De logge funk van Strange Behaviour heeft zelfs iets princelijks. Intrigerende plaat met exotische trekjes." (***)
Dirk Steenhaut, Focus Knack, 19.04.2017, p.45

"Melodielijnen worden doorgeknipt en een paar notenbalken verder weer aan elkaar gelijmd. Uit krautritmes, scheve hiphopbeats en tribale percussie filtert hij donkere grooves en texturen, vrouwelijke stemmen geven een zwoele toets. In 'Strange behaviour' waagt Deweze zich aan Curtis Mayfieldfunk, maar dan gespeeld op z'n TC Matics. Dat er nog altijd Beach Boysschoonheid in zijn hoofd huist, bewijst hij met het wonderlijke 'I am out on a field’. Als je pop geen hapklaar broodje moet zijn, is Deweze de betere bakker." (***)
Tom Zonderman, De Standaard, 03.05.2017, p.D6

(...) "intrigerende songs die flarden elektronica en krautrock rijmen met Marokkaanse percussie en exotische grooves."
Gunter Jacobs, Gazet Van Antwerpen, 08.05.2017, p.28