Eagle Castle BBQ

Type:album
Format:CD
Performer(s):Equal Idiots
Label(s):Caroline Benelux
Label code:5762028
Distributor:Universal Music Belgium
Release date:23.06.2017
Present in Music centreja
Genre(s):Rock / Alternative

Track-Info

1.Cover the corpse
2.Salmon pink
3.Hippie man
4.Seduction of Judas
5.Styx
6.Toothpaste Jacky
7.Put my head in the ground
8.I know
9.Money man Midas
10.What you gonna say
11.Butter (up down)
12.Eagle Castle BBQ

Pressinfo

"Straks stromen de scholen weer leeg, en waarmee kan jeugdige uitgelatenheid beter gekanaliseerd worden dan met vinnige, comfortabel in het oor liggende garagerock-met-punksympathieën?" (...) "U krabt zich in het haar bij de over het paard getilde beukrock van dat andere tweespan, Royal Blood? Opteer dan voor de hier veel royalere scherpte, energie en fun." (****)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 28.06.2017, p.45

"Geen zoekende zielen, Thibault Christiaensen en Pieter Bruurs. Ze weten wat ze willen en geven wat ze beloven: rocksongs van de ‘Hey! Ho! Alles kapot!’-school." (...) "rock fris genoeg van de lever om je een zomer lang te laten zweten. Oef!" (***1/2)
(fvd), Humo, 27.06.2017, p.165

"Noem het rauwe garagepunk, denk aan een gejaagd potje afwijkend headbangen of in het geval van struisvogelrocker Put My Head In The Ground (wekenlang bovenaan de hitlijst van Studio Brussel) aan een pakkende culthit met vette knipoog" (...) "Subtiliteit is ver te zoeken, de akoestische titelsong is eigenlijk ontluisterend, maar als de melodie aan Buzzcocks, Traumahelikopter of Jay Reatard herinnert, komen ze ermee weg."
Willem Jongeneelen, OOR 2017/07, juli 2017, p.83