Dug out skyscrapers

Type:album
Format:CD
Performer(s):De Beren Gieren
Label(s):Sdban
Label code:sdbanucd04
Release date:29.09.2017
Present in Music centreneen
Genre(s):Jazz
Language:Instrumental

Track-Info

1.Zeeland
2.De belofte treurwals
3.Oude beren
4.Weight of an image
5.Music for a seachange
6.Broensgebuzze 10
7.Vorlopige dagen
8.Distrusters
9.Broensgebuzze 9
10.We dug out skyscrapers

Pressinfo

"de Belgische jazzplaat van het jaar" (...) "De Beren [lijken], we durven het nauwelijks te zeggen, rijper geworden. Voor Dug Out Skyscrapers kiezen Ottervanger, bassist Lieven Van Pée en drummer Simon Segers níét voor de cross-over naar het rockpubliek. Ze plooien zich terug op de grote traditie van het pianotrio, waar ze tunnels graven, sfeerverlichting ophangen, woonkamers met jarenzeventigmeubelen inrichten, en vooral kiezen voor donkerte, melancholie en introspectie." (...) "Dug Out Skyscrapers is een van de grote platen van het jaar." (****)
Bart Cornand, Focus Knack, 27.09.2017, p.44

"De muziek op het vijfde album van De Beren Gieren heeft vaak een dromerig karakter, met heldere lange lijnen, bevallige en speelse melodieën. Soms heeft ze een poppy sensibiliteit, dan weer is ze donker en zelfs dreigend. Goed gedoseerde electronica en ruis benadrukken dat effect." (...) "Fascinerende muziek, met een eigen aantrekkelijke taal." (****)
Peter Vantyghem, De Standaard, 27.09.2017, p.6

"‘Dug Out Skyscrapers’ is complex, frivool en stuurs, of in één woord: mooi." (...) "Ze trekken strepen naar klassiek, mengen Thelonious Monk met Schubert. In de afsluitende titeltrack bonst de percussie minutenlang, af en toe steekt een basvlaag op, de piano klinkt als een primitief werktuig, en toch blijft het elegant. Niets bij De Beren Gieren is ondoordacht, alles is lichtvaardig." (****)
(pvw), Humo, 03.10.2017, p.167