Mass VI

Type:album
Format:CD
Performer(s):Amenra
Label(s):Neurot Recordings
Release date:20.10.2017
Present in Music centreneen
Genre(s):hardrock / metal / hardcore

Pressinfo

"Van een afstand lijkt ‘Mass VI’ – na het vijf jaar oude ‘V’ – muzikaal geen ommezwaai: het drielandenpunt blijft Godspeed-Tool-Swans. Maar wie dichterbij schuift, hoort helderder licht naast het plots invallend donker. De productie is onberispelijk, de kloof tussen plaat en live wordt onvermijdelijk groter." (...) "de songs behoren tot hun allerbeste werk" (****1/2)
(gvn), Humo, 17.10.2017, p.166

"meer dynamiek, strakkere spanningsbogen en met A Solitary Reign zelfs een hymne voor rusteloze stervelingen. ‘Mijn hemel bloedt regen’, prevelt Van Eeckhout in een interludium dat de muur van geluid slecht. Mass VI bloedt kathedralen van songs, zeggen wij daarop." (****)
Joost Devriesere, Focus Knack, 18.10.2017

"dé Belgische plaat van het jaar. Toegegeven: een makkelijk in het oor liggend album is dit niet. Amenra exploreert in zijn muziek alle vormen van pijn, verlies en angst, en doet dat compromisloos, met een donker, loodzwaar klanktapijt waarop die oeremoties geprojecteerd worden." (...) "Dit album laat je enerzijds uitgeteld in de touwen achter, maar doet je anderzijds verlangen naar een nieuwe luisterbeurt. Omdat muziek ook helend kan zijn. Voor band en publiek." (*****)
Tom De Smet, Het Nieuwsblad, 25.10.2017, p.21