The Mechanics are dancing in your head

Type:album
Format:Vinyl LP
Performer(s):The Mechanics
Label(s):Oorwerk, Curious Records
Label code:Oorwerk003 / Curious039
Distributor:N.E.W.S.
Release date:01.12.2017
Present in Music centreja
Genre(s):Rock / Alternative, jazzrock
Language:English

Track-Info

A1.Ode aan Ornette
A2.Druids shaker
A3.Powercut Blues
B1.Les Méchaniques
B2.British Airways
B3.The Randolph Denard stump
B4.Out of Love Town

Pressinfo

(...) "in het geruis, het avant-gardistische pianogeplonk, de naargeestige elektronica en de schunnige gitaren horen we wel de avonturiersdrang van experimentele jazzers, maar ook véél meer. ‘Ode aan Ornette’ klinkt als sludgy noiserock, ‘Powercut Blues’ lijkt een vettige fluim no wave, ‘British Airways’ is weirde improvisatiemuziek, en ‘The Randolph Denard Stump’ stuitert tussen lofi en de waanzin van de Butthole Surfers. Vrijbuitersmuziek van de beste soort." (****)
(kl), Humo, 28.11.2017, p.166

"een weerbarstig kluwen van avantgardistische rock, sjamanistische klankcapriolen, kosmische toon schalen en tegen de snaren in strijkende noise. Schedelperforatie, evenveel Captain Beefheart als Sun Ra, meer Aphex Twin dan John of Alice Coltrane. Hoe verwoordde Rudy Trouvé dat nu weer? Juist, ja: kiss my jazz!" (***)
Jonas Boel, Focus Knack, 06.12.2017, p.45

"Veel ruwe gitaren krijg je hier, ongepolijste noiserock en avontuurlijk kabaal – met Mauro die zich tot bassist heeft omgeschoold. Soms hoor je heel bizarre geluidjes: geruis en gekraak en een gesamplede lofzang van drummer Billy Hart in Ode aan Ornette, de kinderstemmen in Les Méchaniques, de avontuurlijke impro in British Airways. Een boeiende en uitdagende luisterervaring, net zoals Ornette Coleman dus." (***)
Peter De Backer, Het Nieuwsblad, 17.12.2017, p.32

(...) "ook de tracks waarvan de Ornettelink ons niet meteen duidelijk is, kunnen charmeren. Zo leggen The Mechanics op 'Powercut Blues' een agressief-lome groove neer terwijl Pawlowski zijn zanglijnen op virtuoos-vileine wijze uitspuugt. Een plaatje voor de hele familie, met andere woorden, ook voor de gezinsleden die geen jazz gestudeerd hebben en allang blij zijn als er lawaai is om als een dolle op te dansen."
(sb), Gonzo Circus #143, januari 2018, p.81