Kasper

Type:album
Format:CD
Performer(s):Statue
Label(s):Fons Records
Release date:30.03.2018
Present in Music centreneen
Genre(s):Rock / Alternative

Pressinfo

"Nu eens slaat het ensemble met die aanzienlijke bundel snaren aan het weven, dan weer mag er geschuurd, gekletterd of geramd worden. Zo realiseert het zestal zowel ritmisch als melodisch een afwisselend en meeslepend klankspel, waarin de zelf naar voren geschoven ijkpunten Battles, Television en Mogwai inderdaad het prominentst resoneren." (****)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 28.03.2018, p.45

"Het toffe aan Statue is dat het ondanks die vier gitaren nooit vandikhoutzaagtmenplanken wordt. De songs hebben schwung en ademruimte, en zijn speels op het moment dat het eenvormig dreigt te worden." Op 'Kasper' zijn de tracks genoemd naar de letters uit die naam: 'K' swingt het bal open, 'R' tinteltangelt als Animal Collective met een Trent Reznorritmesectie erachter.
Straffe groep, strafe plaat." (***1/2)
(vc), Humo, 17.04.2018, p.175

"Er wordt meer gedweept met Television dan met Mogwai" (...) "Het lang uitgesponnen 24 vormt een afwijkend hoogtepunt, waarbij Statue zowel Einst├╝rzende Neubauten, King Crimson als Mike Oldfield in herinnering roept. Kunt u het nog volgen? Bijzonder album van een bijzondere band."
Willem Jongeneelen, OOR 2018/04, april 2018, p.80