When the birds leave

Type:album
Format:CD
Performer(s):Robin Verheyen
Label(s):Universal Music Belgium
Label code:5790290
Release date:26.01.2018
Present in Music centreja
Genre(s):Jazz
Language:Instrumental

Track-Info

1.Rest mode
2.Jabali's way
3.When the birds leave
4.Melody for Paul
5.Operator
6.Stykkishólmur
7.Traveling dreams
8.Vesper

Pressinfo

"Deze vrij klassieke kwartetplaat is zacht waar die zacht mag zijn (het elegante ‘Rest Mode’), en stomend waar het mag stomen (‘Jabali's Way’). In ‘Operator’ wacht Verheyen lang voor hij heerlijk schuchter en schokkerig tussenbeide komt. Minstens drie tracks mogen door naar onze playlist Uit Het Raam Kijken. Ook in het op de tast zoekende ‘Melody for Paul’ komt alles goed." (****)
(gvn), Humo, 30.01.2018, p.166

"Je kunt discussiëren over het jazz-gehalte van de New Wave of Belgian Jazz. Je kunt ook het nieuwe album van saxofonist Robin Verheyen opzetten en besluiten: de speeltijd is voorbij, kiddo's." (...) "een compromisloze straight-jazzplaat af die niet op het ECM-label had misstaan." (****)
Bart Cornand, Focus Knack, 31.01.2018, p.45

"Goed gezelschap dus voor de übermensch van de Belgische jazz, maar voor het geval u het bijna was vergeten, wijst Verheyen fijntjes aan waarom hij dat verdient. In de titeltrack waait z’n saxofoon fel alle hoeken uit, met Vesper blaast hij u soezend richting de eerste lentenacht met een glas New York Sour. Droog, vanzelfsprekend. Sober jazzplaatje, deze When The Birds Leave, maar eentje voor vooraan het rek." (****)
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 08.02.2018, p.20