Bazart 2

Type:album
Format:CD
Performer(s):Bazart
Label(s):PIAS Belgium
Release date:21.09.2018
Present in Music centreneen
Genre(s):nederlandstalige pop
Language:Dutch

Track-Info

1.Intro
2.Grip (omarm me)
3.Onder ons (Ft. Eefje de Visser)
4.Ademnood
5.Zonde
6.Niets is zeker
7.Het doet me toch iets
8.Vijf dagen
9.Niet te dichtbij / Côte à côte (Ft. Baloji)
10.Nodig

Pressinfo

"De pop flirt dit keer met de jaren tachtig en zwoele soul. Het omarmen van de ruwe nacht maakte plaats voor mijmeringen bij valavond. Maar vergis je niet: na een paar draaibeurten geeft het zomerse verlangen opnieuw zijn melancholische ondertoon prijs." (***)
Benjamin Praet, Het Nieuwsblad, 14.09.2018, p.21

"'Intro' doet qua intro van de plaat helemaal zijn werk: het is een verdomd irritante synthesizerriedel, die je na twee keer luisteren niet meer uit je hoofd krijgt, en het heeft een tekst die net ver genoeg in de mix zit om 'm haast onverstaanbaar te houden, wat de charme zeer verhoogt." (...) "'Onder ons' is een duet van Mathieu Terryn met Eefje de Visser en had ook van Yazoo kunnen zijn: huppelend met z'n twee op een trampoline van een song. Daarna 'Ademnood': van hetzelfde laken een broekpak, weer een onweerstaanbaar refrein." (...) "Bazart? Grand Bazart, ja!" (****)
(mc), Humo, 18.09.2018, p.158

"De sound is helder, de teksten wat minder zweverig en er doen een paar opvallende gastvocalisten mee. Onder Ons is een fraai duet dankzij de fraaie stembanden van Eefje de Visser en het tweetalige N¡et Te Dichtbij/Cóte à Côte vormt hopelijk een
opstap voor de Waalse rapper Baloji"
Willem Jongeneelen, OOR 2018/10, oktober 2018, p.70