Nest

Type:album
Format:CD
Performer(s):Brutus
Label(s):Suburban Records
Release date:29.03.2019
Present in Music centreneen
Genre(s):Rock / Alternative

Track-Info

1.War
2.Cemetery
3.Django
4.Fire
5.Distance
6.Sugar dragon
7.Techno
8.Space
9.Carry
10.Horde V
11.Blind

Pressinfo

(...) "dit is hoogst explosief materiaal. Brutus is misschien wel de spannendste band die er op het moment bij onze Zuiderburen rondloopt. Hun zeer energieke en compacte postrock staat van zichzelf al als een huis." (...) "De Leuvenaren verstaan de kunst om intensiteit te vermengen met iets wat tegen hitgevoeligheid aanschurkt."
Tijs Heesterbeek, OOR 2019/03, Maart 2019, p.70

"Het Leuvense trio ramt alweer 11 overheerlijke snoepjes door je strot." (...) "Brutus bekerde zich gelukkig nog steeds niet tot het metalpurisme: aan genres heeft de band lak." (...) "Stereogum, de Amerikaanse muziekwebsite en belangrijke smaakmaker, schreef: ‘Brutus brengt dit jaar een meesterwerk uit. We boffen dat we dit samen mogen meemaken.’ Wij zijn mee. Et tu?" (****)
(jmi), Humo 4099, 26.03.2019, p.158

"Geen plotse tearjerkers of knuffelrock: Brutus blijft pisnijdige postmetal met een frontvrouw die haar demonen langs het keelgat naar buiten duwt. Voor het eerst gaat dat van hardst naar halfzacht: Techno schopt gaten in de muur maar vervelt in de brug tot popriedel, en ook War en Space laten een tere kant horen. Tegelijk is Cemetery de meest verschroeiende brulstonde die we al hoorden van Mannaerts." (***)
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 02.04.2019, p.21