België en Nederland werken samen op Popkomm

This is an archived news item

11.09.2008

Muziekcentrum Vlaanderen, Wallonie-Bruxelles-Musiques en onze Nederlandse collega's Buma Cultuur organiseren tijdens Popkomm samen een showcase-avond. Tijdens deze Popkomm Special treden 4 bands op: Mintzkov en Sharko vertegenwoordigen België, terwijl zZz en Voicst tekenen voor de Nederlandse inbreng. Het is de eerste keer dat we met onze noorderburen een concrete samenwerking aangaan tijdens Popkomm. Op die manier kunnen we gebruik maken van elkaars netwerk en de promotie naar professionelen toe samen structureren. Ook Triggerfinger en Ozark Henry zijn dit jaar te gast op Popkomm.

De internationaal gerenommeerde muziekbeurs Popkomm vindt dit jaar plaats van 8 tot 10 oktober in Berlijn. Voor de Popkomm Special Showcase met Sharko en Mintzkov vonden we een onderkomen in de muziekclub Maschinenhaus op de Kulturbrauerei, het centrale hart van de Popkomm showcases. Zij spelen er op woensdag 8 oktober en die avond zal ook tussen de optredens door enkel muziek uit België en Nederland te horen zijn. Op 9 oktober is het de beurt aan 2 andere kleppers van bij ons. Ozark Henry speelt dan eveneens op de Kulturbrauerei in Club23, terwijl Triggerfinger even verderop de White Trash club onveilig zal maken.

Info over deze showcases vind je op www.BE-NL-music.com. Samen met Wallonie-Bruxelles-Musiques en Buma Cultuur nodigen we professionelen uit naar deze showcases en voeren we extra promo naar internationale media en publiek. Hiervoor werken we o.a. samen met het Berlijnse promo-buro Trinity. Ook op de Popkommbeurs zelf slaan we de handen in elkaar; op woensdag 8 oktober nodigen we internationale contacten en Popkomm-geaccrediteerden uit op een drink waarbij de showcase-optredens en ook de geplande focus op België tijdens Eurosonic centraal zullen staan.

Related Items

Organisations:Muziekcentrum Vlaanderen (ondersteunende organisatie, bibliotheek, archief, studiecentrum, website)
Wallonie-Bruxelles Musiques (ondersteunende organisatie, muziekorganisaties)

Terug Meer nieuws