Womex 2008 - terugblik

This is an archived news item

09.12.2008

Womex is de belangrijkste internationale professionele beurs voor wereldmuziek welke jaarlijks een paar duizend professionals rond dit genre samenbrengt - van etnische muziek tot dj's 'met roots'.

"The most important international professional market of world music of every kind. This international fair brings together professionals from the worlds of folk, roots, ethnic and traditional music and also includes concerts, conferences and documentary films. It contributes to networking as an effective means of promoting music and culture of all kinds across frontiers."  UNESCO Global Alliance for Cultural Diversity

Lees hier het finale persbericht van Womex 2008.

Ook deze keer was Muziekcentrum in Sevilla van de partij ter promotie van muziek uit Vlaanderen.

De stand van MCV is uitgegroeid tot jaarlijkse ontmoetingsplaats en gaf zowel musici als programmatoren uit Vlaanderen de gelegenheid om zijn of haar materiaal ten toon te spreiden. Wie er niet kon bij zijn boden wij de gelegenheid om materiaal mee te sturen – met de garantie dat er altijd iemand aanwezig was om op een objectieve en degelijke wijze informatie te schaffen over alle aspecten van de folk- en wereldmuziekscene in Vlaanderen. De stand werd dit jaar ingekleed rond de 3e editie van de compilatie Flamundo maar geïnteresseerden konden er evengoed terecht voor vragen of muziek uit andere genres.

Op deze manier tracht Muziekcentrum Vlaanderen voornamelijk te faciliteren, krachten te verenigen en een positief imago dito sfeer rond muziek uit Vlaanderen op te bouwen.Met “Flamundo” is Muziekcentrum Vlaanderen er in geslaagd een merknaam te creëren voor een creatieve regio die mensen niet onmiddellijk met folk- en wereldmuziek associëren.
Uit talrijke reacties mogen we verheugd vaststellen dat deze reeks compilaties gekend zijn, gewaardeerd worden en dat ze een bron voor nieuwe ontdekkingen vormen.

Nieuw dit jaar was het samenbrengen van alle Belgische standen in één Belgische straat, een initiatief van MCV en WBM met als doel ook de contacten binnen eigen land te bevorderen. Deze stap werd door menige aanwezige Belgen positief onthaald en zal zeker een vervolg kennen. Naar volgend jaar toe zal verder onderzocht hoe er nog efficiënter kan worden samengewerkt. MCV hoopt daarvoor te kunnen rekenen op de medewerking van alle Belgische Womexbezoekers en zal daarvoor in de loop van 2009 enkele vergaderingen bijeenroepen.

Volgend jaar verhuist Womex voor 3 jaar naar Kopenhagen.

Meer info: www.womex.com

Lees ook de weblogverslagen van AB en de Médiathèque.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden:

Related Items

News:Terugblik op Womex 2009 (04.12.2009)

Terug Meer nieuws