Jeugd en Muziek Vlaanderen kiest nieuwe directeur

This is an archived news item

19.12.2008

Vanaf april 2009 staat een directeur aan het hoofd van Jeugd en Muziek Vlaanderen vzw. Secretaris-generaal Herman Mariën geeft na zeven jaar de fakkel door aan Roel Vanhoeck, momenteel coördinator sectorwerking bij Muziekcentrum Vlaanderen.Roel Vanhoeck (°1977) is licentiaat in de Rechten, Master in Overheidsmanagement en -beleid en studeerde in 2005 af als Meester in de muziek, optie jazz en lichte muziek aan het Lemmensinstituut.

“Met Roel Vanhoeck kiezen wij voor een bijzonder jonge, maar erg veelbelovende kandidaat,” zegt Bruno Tuybens, voorzitter van de raad van bestuur van Jeugd en Muziek. “Bekijk zowel de diversiteit van zijn opleiding als de hoge waarde van zijn professioneel parcours. Dan begrijp je waarom de raad van bestuur unaniem kiest voor zo’n jong hoofd (31) van onze vereniging. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat dit de juiste keuze is voor Jeugd en Muziek,” aldus nog Tuybens.

De voorbije jaren groeide Jeugd en Muziek - de grootste kunsteducatieve organisatie in Vlaanderen - zowel inhoudelijk als structureel. Nieuwe initiatieven zorgen voor een ruimere bekendheid bij een groot en jong publiek. De programmering voor het (aller)jong(st)e publiek breidt steeds uit en kan op een groeiende belangstelling rekenen. Daarnaast creëert Jeugd en Muziek kansen voor jonge muzikanten, die worden ondersteund in hun artistieke ontwikkeling. De intense samenwerking met de afdelingen en de jeugdorkesten van Jeugd en Muziek is hierbij onmisbaar. De partnerships met organisatoren uit het artistieke en het educatieve landschap bieden Jeugd en Muziek bovendien een zeer divers netwerk over alle grenzen heen. Vanaf april is het tijd voor de jongere generatie om deze groei voort te zetten.

Roel Vanhoeck treedt in dienst bij Jeugd & Muziek vanaf 16 maart 2009. De collega's van het Muziekcentrum wensen hem alvast het allerbeste toe in zijn nieuwe job en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking!

Related Items

Organisations:Jeugd en Muziek Vlaanderen (muziekeducatieve organisatie)

Terug Meer nieuws