KRAAK festival 2009

This is an archived news item

19.02.2009

Vorig jaar verhuisde het avontuurlijke (K-RAA-K)³ festival al naar Brusselse Recyclart, en ook voor de elfde editie wordt (deels) uitgeweken naar een nieuwe locatie. Op de affiche is het o.a. uitkijken naar de Gentse electronica-wizard Köhn, die in maart na 7 jaar opnieuw met een nieuw solo-album op de proppen komt.
Het KRAAK festival is intussen elf edities lang de jaarlijkse hoogmis van de onderstroom in avontuurlijke muziek. Vorig jaar week het festival uit van Zaal Belgie naar Recyclart te Brussel, met 'Les Brigittines' als tweede uitvalsbasis. Recyclart blijft dit jaar ongewijzigd, maar de tweede uitvalsbasis verhuist dit jaar naar Faro (Steunpunt voor cultureel erfgoed), vlakbij Recyclart zelf.

Aan het concept van het festival werd niets gewijzigd: Belgische en internationale wereldsterren uit de ondergrond, die een muzikale smeltkroes beloven van Klassiek avant-garde, improvisatie, skiffle, electronica, free jazz, psychedelisch gitaargeweld en veel meer. Naast het muzikale (hoofd)luik staan ook een reeks filmvertoningen, DJ-sets en een mini-platenbeurs op het programma.

Uitkijken wordt het naar Köhn, die zijn vierde solo-album "We need more space in the cosmos" komt voorstellen. Daarnaast zijn er optredens en performances van o.a. Henry Flynt, Ken Butler, Alan Silva, Burton Greene en (veel) meer.

Het KRAAK festival gaat dit jaar door op zaterdag 7 maart. Tickets kosten 15 Euro en bestellen kan via Fnac of via de festival website.

Alle info: kraak.net/festival2009

Related Items

Persons/artist(s):Köhn (artist / band)
Organisations:Recyclart (muziekeducatieve organisatie, kunstencentrum, club / kleine concertzaal)
Faro (ondersteunende organisatie / belangenvereniging)
(K-RAA-K)³ (platenfirma / label, management)

Terug Meer nieuws