Oproep 4de editie popthesisprijs

This is an archived news item

04.05.2009

Alle studenten die momenteel aan het zwoegen zijn op hun popthesis kunnen die vanaf nu opnieuw insturen voor de 4de editie van de Popthesisprijs.
In 2006 organiseerde Poppunt voor het eerst in de Vlaamse popgeschiedenis deze prijs. Bedoeling: zoveel mogelijk onderzoek naar popmuziek en de popmuzieksector verzamelen en online ontsluiten voor muzikanten en dj’s, de muzieksector en overheden. Wie met kennis van zaken vertrekt, vindt namelijk net iets gemakkelijker de weg in de muzikale jungle.  

Na 3 edities zitten er al bijna 100 thesissen in de thesisbibliotheek. Madonna als exponent van het postmodernisme, een kwalitatieve verkenning van de jumpcultuur, de geschiedenis van de Belgische punk, de positie van de Vlaamse zomerfestivals, of creative commons in België: de enige voorwaarde om in aanmerking te komen is dat het werk handelt over popmuziek of het brede muzieklandschap, ongeacht of de insteek vanuit een juridische, communicatieve, pedagogische of bedrijfskundige hoek komt.

De uitreiking van de Popthesisprijs vindt in het najaar plaats in het kader van een studiedag van Poppunt en de International Association of the Study of Popular Music in de Brusselse Ancienne Belgique.

Een deskundige jury beslist wie in het bijzijn van de volledige muzieksector eeuwige roem en een cheque van €500 in ontvangst mag nemen.

Die jury bestaat uit (o.v.) Ayco Duyster (Studio Brussel), Sasha Van der Speeten (De Standaard, FM Brussel), Marc Steens (ClubCircuit), Wouter Degraeve (Muziekcentrum).  Voorzitter is Gert Keunen (Rockacademie Tilburg / Briskey).  

Inschrijven kan tot en met 20 september 2009.

Alle info via www.poppunt.be

Related Items

Organisations:Poppunt (ondersteunende organisatie / belangenvereniging)

Terug Meer nieuws