De Beren Gieren winnaar Jong Jazz Talent 2009

This is an archived news item

23.07.2009

Het Gentse jazztrio De Beren Gieren heeft Jong Jazz Talent 2009 gewonnen, een wedstrijd op initiatief van Brouwerij Duvel-Moortgat, waarmee Gent Jazz Festival een aantal beginnende muzikanten de kans wil geven om zich in de kijker te werken.
De Beren Gieren, een trio met Fulco Ottervanger (piano en composities), Lieven Van Pee (contrabas) en Simon Segers (drums) werd unaniem verkozen door een professionele jury: Mik Torfs (JazzLab Series), Giovanni Barcella (jazzdrummer) en Frederik Goossens (Klara), Bruno Bollaert (Gentblogt) en Simon Korteweg. Uit de motivatie van de jury: "Vol overtuiging kennen wij unaniem de eerste prijs toe aan het als trio optredende De Beren Gieren. Deze groep slaagt erin avontuurlijk jongleren met maatsoorten en tempi te combineren met hecht samenspel. Dit munt bovendien uit door elegantie en delicatesse. De leiding is in handen van pianist Fulco Ottervanger, wiens dynamische spelopvatting door een fijnzinnig toucher des te overtuigender klinkt. Zijn ambitieuze composities vol verrassende wendingen worden door het trio met opvallend gemak en zichtbaar plezier ten gehore gebracht. Het spel van drummer Simon Segers klinkt bijzonder lichtvoetig, terwijl hij ook zelf spannende initiatieven neemt. De stevig swingende basis wordt gelegd door bassist Lieven Van Pee. Ademend als één geheel brengt De Beren Gieren jazz met een verleidelijke knipoog. Wij wensen hen veel succes toe".     

De Beren Gieren haalden het van de andere finalisten die volgens de jury dit jaar bijzonder aan elkaar gewaagd waren: Marcelo Moncada Quartet, Bansuricollectif, Winchovski Trio, Jasper Huysentruyt Trio, Nathan Daems Quintet en Lahmacun.

De geselecteerde groepen zijn overigens ook te zien van 18-26 juli in het Duvel-Droomschip op het Gouden Leeuwplein tijdens de Gentse Feesten. De Beren Gieren spelen als winnaar alvast een concert op Gent Jazz Festival 2010, een concert op Dinant Jazz Nights, een concert op Jazz Maastricht, het slotconcert van Jong Jazztalent Gent 2010 en een JazzLab Serie in het najaar van 2009.

http://www.myspace.com/deberengieren

Related Items

Persons/artist(s):De Beren Gieren (band / artist)
Organisations:Jong Jazztalent Gent (prijzen & wedstrijden)
Gent Jazz Festival (festival)

Terug Meer nieuws