Yves Rosseel verlaat De Bijloke

This is an archived news item

21.09.2009

Yves Rosseel, sinds 10 jaar de directeur van Muziekcentrum De Bijloke Gent, verlaat de organisatie vanaf april 2010.

Onder leiding van Yves Rosseel werd De Bijloke uitgebouwd tot één van de belangrijkste muziekhuizen in Vlaanderen. Hij begeleidde met succes de restauratie van het historische complex van zalen van waaruit het muziekcentrum opereert, evenals de oprichting van een nieuwbouw met moderne voorzieningen voor publiek en artiesten. Hij bouwde bruggen naar andere grote spelers uit het brede culturele en maatschappelijke veld in Gent en daarbuiten en wist tevens een gediversifieerde publiekswerking uit te bouwen, met bijzondere aandacht voor jongeren, minderheidsgroepen en economisch zwakkeren.

De democratische ticketprijs die De Bijloke hanteert was een gevolg van zijn visie op cultuur als basisrecht - een aanpak die zich vertaalde in een jaarlijks toenemend aantal bezoekers. Rosseel was ook de inspirator voor verscheidene discipline-overschrijdende producties zoals Foi en Origine van de hand van choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui, en hij lanceerde ook verscheidene jonge uitvoerders en ensembles die nu een toonaangevende rol spelen in het Vlaamse en internationale muzieklandschap.

Rosseel kijkt met voldoening terug op de afgelopen tien jaar, maar zegt nu toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Tot 1 april 2010 blijft hij nog in functie bij De Bijloke.

Related Items

Organisations:Muziekcentrum De Bijloke (grote concertzaal)

Terug Meer nieuws