Infosessies speelkansen in Vlaanderen en Wallonië

This is an archived news item

29.10.2009

Voor heel wat muzikanten lijkt de andere kant van de taalgrens een ver buitenland. Toch lijkt het logisch dat je als ‘Belgische’ muzikant eerst de buren leert kennen vooraleer je echt naar het buitenland trekt. Waarom is het dan zo moeilijk om bij die buren terecht te kunnen? Poppunt en t-interim/t-heater slaan de handen in elkaar om hieraan iets te doen. In het najaar organiseren ze samen een aantal infosessies over ‘speelkansen in Vlaanderen en Wallonië’.

Poppunt en t-heater strikten Fabrice Havenne (Sunday Morning Bookings, COEM, Jaune Toujours, Motek, …) om je haarfijn uit te leggen hoe het eraan toe gaat aan de andere kant van de taalgrens. Tijdens 3 sessies, verspreid in Vlaanderen, doet hij het hele verhaal: hoe creëer je een hype rond je band in Wallonië, hoe overtuig je een organisator om je te boeken, hoe zorg je ervoor dat er voldoende publiek naar je optreden komt. Maar vooral: hoe ziet het landschap eruit in Wallonië? Zijn er ook jeugdhuizen, muziekcafés, clubs en festivals waar je terecht kan? Welk traject leg je af? Waar vind je contactgegevens? Hoe zet je je specifiek als Vlaamse band in de kijker?

Maar het houdt uiteraard niet op eens je een optreden te pakken hebt. Je wil er immers liefst ook (wat) geld aan verdienen. Een consulent van t-heater doet uit de doeken hoe dat kan, zonder last te krijgen met de fiscus. Kies je voor een kleine vergoedingsregeling, of stuur je meteen een factuur? Of werk je toch maar best via een Sociaal Bureau voor Kunstenaars (SBK) als t-heater? Wat hou je eraan over, en hoe zit dat met je kunstenaarsstatuut?

De communautaire karavaan houdt halt op volgende plaatsen:

  • 31 oktober (19u) in de Gentse Minnemeers, in het kader van het showcasefestival Big Next (ism Democrazy)
  • 24 november in de Hasseltse Muziekodroom
  • 30 november in Het Depot in Leuven.

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht: stuur een mailtje naar jan@poppunt.be voor 30 oktober (Gent), 23 november (Hasselt) of 27 november (Leuven).

Related Items

Organisations:Poppunt (ondersteunende organisatie)

Terug Meer nieuws