Koen Kessels muziekdirecteur Birmingham Royal Ballet

This is an archived news item

24.11.2009

Artistiek leider van het HERMESensemble, Koen Kessels, momenteel in The Royal Opera House Covent Garden met The Royal Ballet, wordt vanaf het seizoen 2010-2011 muziekdirecteur van het Birmingham Royal Ballet voor een periode van 5 jaar. In deze functie volgt hij Barry Wordsworth op, die werd aangesteld tot muziekdirecteur bij Royal Ballet in Londen.

Christopher Barron, Chief executive van Birmingham Royal Ballet:

"Deze aanstelling onderlijnt ons engagement om de grootste kwaliteit te kunnen garanderen bij elk segment van het gezelschap. De input en het advies van Koen Kessels zullen essentieel zijn voor onze ontwikkeling als één van de grootste opdrachtgevers van nieuwe muziek voor dans en als gezelschap met als dubbel doel het repertorium en nieuwe vormen te onderzoeken. De zoektocht voor deze positie was lang en grondig en we geloven dat we een excellente keuze hebben gemaakt in de persoon die ons orkest, the Royal Sinfonia, zal brengen naar de volgende stap in zijn geschiedenis".

Koen Kessels, sinds 2005 regelmatig gastdirigent in de Parijse Opera, staat in voor 3 van de 7 producties.

In België blijft hij lid van de Artistieke directie Koninklijk Conservatorium Antwerpen, muziekdirecteur Zomeropera Alden Biesen en kan men hem in het seizoen 2010-2011 aan het werk zien in de Vlaamse Opera, De Munt en deSingel.

Related Items

Persons/artist(s):Koen Kessels (musician, teacher, artistic leader, conductor)
HERMESensemble (ensemble (vocal-instrumentaal), ensemble (instrumental))

Terug Meer nieuws